Damnatio Memoriae

N-am ascuns niciodată dezgustul pe care mi-l provoacă cel mai sănătos fiu al poporului. Și nu pot să-mi ascund supărarea că acest individ primitiv a reușit să convingă o grămadă de indivizi să-l mai lase un mandat în fruntea țării, ca și cum ai lăsa un puști răzgâiat să se dea încă o tură în carusel. Individul nu a realizat nimic bun niciodată. Are în schimb darul de a da din gură cu un tupeu maxim, cu aerul că știe ce spune și crede ce spune, deși totul e doar un balon de săpun care se sparge rapid. Se crede Alfa și Omega, cel mai frumos, întruparea perfecțiunii, mântuitorul națiunii, deținătorul adevărului absolut, profet între profeți (mă mir că încă nu a fost propus pentru sanctificare).

Deși este principalul vinovat pentru dezastrul în care a ajuns țara în ultimii ani, va găsi mereu pe cine să arunce anatema, va găsi mereu pe cine să dea vina, ca să iasă el basma curată.

Toate acțiunile sale au ca scop să-l arate pe el în lumină favorabilă, să controleze el totul, să dea indicații prețioase, să dojenească pe cine vrea și să conducă țara după cum vrea pula lui, fără ca cineva să i se opună măcar cu un oftat.

Minciuna, demagogia și tupeul sunt aliații lui de bază. Căci prost nu e cel care spune, ci cel care crede. Unii au crezut că-și va da demisia în cinci minute… Alții au crezut când a spus, în prag de alegeri prezidențiale, că „am ieșit din criză”… Uneori vorbește, după cum el însușii declară, „sub influența băuturilor alcoolice”.

În ultima perioadă și-a rărit aparițiile, și mulți au crezut că va începe să se comporte normal, ca un președinte al tuturor românilor. Dar nu, năravul din fire n-are lecuire. Vrea neapărat să se răzbune pe cei care au avut „nesimțirea” să nu-l voteze, și încearcă să-i „ciuruie” prin orice mijloace, cu un cinism rar întâlnit.

Supărat pe cei care-l critică, nu apare la televizor la mogulii „răi”, ci doar la mogulii buni. Cine sunt aceia? Simplu: mogul bun poate fi doar patronul presei laudative, pupinbășiste. După cum spuneam, mă miră că încă nu și-a inaugurat o emisiune proprie la televiziune, precum Hugo Chavez. Probabil va urma și asta. Până atunci însă, stă la taclale cu jurnaliști care nu afectează securitatea națională, dimpotrivă. Având aservită complet televiziunea publică, cu o madam Culcer la fel de obedientă precum pe vremuri Alina Mungiu care transformase TVR în preș pentru PNȚCD, Dictachiorul a rostit inepții după inepții, dar cu aerul că rostește adevăruri absolute.

Încearcă să pară uman: vezi doamne n-a fost atent când vorbea la telefon cu un ministru, și-a băgat invers un bețișor și s-a rănit… Și de aceea s-a dus la nenea doctorul să-i pună un tampon cu rivanol (bine că nu s-a dus la Nutzi să-i pună un tampon în ureche). Aoleu, chiar nu putea aștepta acel telefon 3 secunde până se ștergea complet? Vorbea cumva cu Nutzica și aceasta l-a tulburat în așa hal că nu mai știe ce bagă în urechi? Oricum, de remarcat că a folosit bețișoare chinezești, care au vată doar la un capăt. Oare o duce așa de rău că-și face cumpărăturile pe la magazinele cu chinezării ieftine? Sau au fost un cadou adus de Nutzica de la expoziția de la Shanghai? Oricum, folosind acele bețigașe, riscă mult. Riscă să o supere pe Anca Boagiu care acum câteva luni era furibundă contra celor care vor să îndatoreze țara față de China.

Spusele de joi seara ale Dictachiorului sunt tâmpenii, dar sunt de o gravitate fără precedent, și demonstrează că marele risc pentru securitatea națională a României îl constituie chiar chiriașul de la Cotroceni. Și-a permis să certe Europa (precum deunăzi certa sinistrații) că europenii nu muncesc, și de aceea trebuie să meargă românii să muncească (bine că nu a și lovit cu pumnul în vreo clădire guvernamentală britanică sau italiană, precum a dat cu pumnul în casa netencuită a acelui sinistrat).

Ne alungă din țară, trimițându-ne peste hotare dacă nu ne convine, de parcă asta ar fi țara lui ta-su și mă-sa, pupa-l-ar mă-sa rece! El nu ține cont că dacă am fi plecat din țară chiar toți, nu ar mai fi avut cine să-i pună tamponul cu rivanol. Zicea să îndurăm, că și el avea a avut salariul mic. El nu ține cont că pe vremea aia, te puteai descurca din salariu. Iar el și-a mai și rotunjit veniturile salariale.

Spunea că suntem țară de mâna a doua, absolut inadmisibil pentru un șef de stat. Nerușinatul dracului nu vede că el e, de fapt, un președinte de mâna a șaptea, că din cauza lui, nu a țării, nu este invitat cam pe niciunde în lume? Nu, el nu-și dă seama. El nu greșește, totul e din vina altora…

Ne-a mai spus iar cât de „câh” sunt Vântu și Voiculescu (mogulii răi), cât de „câh” e Patriciu… În retorica lui de fațadă, a încurcat miliardarii…

Ne-a spus că l-a văzut pe toate posturile pe Temeșan, care a „distrus Bancorex”. Ciudat cum președintele își amintește doar de Temeșan, nu și de ceilalți… Să fie pentru că ceilalți i-au pus la dispoziție postul labeunu cu tot cu limba catifelată a nasului? Și unde l-o fi văzut pe Temeșan la toate televiziunile? Oare și-a instalat la Cotroceni televiziune cu circuit închis unde vede doar ce vrea el?

Și, cireașa de pe mort, ne zicea că dacă nu adoptăm repede-repede legea ANI, nu intrăm în spațiul Shengen. Ei, poate aici unii l-au crezut. Dar eu îi zic: mai ușor cu pianul pe scări! Ce-are sula cu prefectura? Intrarea în spațiul Shengen presupune securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, reglementarea unui regim de vize mai ferm cu țările non-UE, limitarea imigrației clandestine în România, pentru a nu fi folosiți ca poartă de intrare, precum și cooperarea în materie judiciară. Intrarea în spațiul Shengen nu depinde de mecanismul de declarare a averilor. Dacă ratăm intrarea în spațiul Shengen, va fi probabil datorită acordării cetățeniei române pe bandă rulantă ca răsplată pentru voturile din decembrie 2009.

Sincer, eu m-am săturat de Băsescu. Și tare mă tem că dacă va rămâne președinte până în 2014, va fi foarte rău pentru țară. Dacă va mai exista vreo țară până atunci. Căci, după părerea mea, am depășit acel „point of no return”. Suntem un popor distrus definitiv, iar disoluția este ireversibilă. Suntem complet dezbinați, iar Dictachiorul face tot posibilul pentru a învrăjbi poporul, instigând, asmuțind categoriile sociale una împotriva alteia, în cel mai pur stil fascist. Nu mai avem un sistem de valori respectat de toți, nu mai există solidaritate, compasiune, sistemul medical a fost distrus, sistemul de învățământ e la pământ, cultura a fost făcută praf, datoria externă a atins niște cote inimaginabile, dacă ne gândim că în 1989 aveam bani în conturi și nici o datorie. Fără educație, fără cultură, fără asistență medicală adecvată și îngropați în datorii până la a cinșpea generație, nu mai avem absolut nici o șansă de redresare.

Ce e mai rău e că poporul nici măcar nu protestează. Preferă o chermesă cu mici, bere la pet și dansul pinguinului. Căci lumea nu se mai așteaptă la nimic bun, nu mai are nici măcar speranță.

Ne mai agităm pe bloguri, îl băgăm în pizda mă-sii, ne dorim să-i scriem necrologul, și cam atât. Dar așa nu se mai poate. Trebuie să ripostăm cumva. Prietenul Mordechai lansează un apel la unitate, la strângerea rândurilor pentru a îndrepta derapajele produse de inconștiența Dictachiorului. Căci vocile noastre, unite, ar putea învinge fascismul manifestat de bășiștii care, în lipsă de idei, trec la violența fizică împotriva opozanților.

Trebuie să facem ceva. Ceaușescu a fost împușcat pentru păcate mai mici. Și situația nu se poate compara. Ceaușescu își iubea țara, cu toate păcatele lui. Băsescu își urăște țara și poporul, iar programul său pare a fi exterminarea poporului. Băsescu se iubește doar pe sine. Căci, după cum spune chiar el, e perfect!

De aceea, cred că ar trebui să ne amintim că ne tragem din romani, și să-i aplicăm, după ce nu va mai fi președinte, o pedeapsă adecvată: Damnatio Memoriae. Ștergerea oricărei urme că Băsescu și PDL au existat vreodată. Eliminarea completă a numelui său din toate scriptele publice. Căci doar așa am putea uita acest coșmar, această epocă blestemată, și vom putea începe reconstrucția țării.

Pentru aceste motive, Băsescu și Boc trebuie să-și dea imediat demisia!”

11 Responses to Damnatio Memoriae

  1. shogunu' spune:

    „Trebuie să facem ceva.” Aha! CE??? Mai punem de-un „pinguin” la curvern?
    Măcar te mai racoreşti că-i sudui!
    Tanti Wiki ştie numa’ latină? Că din ’81 pînă acu’ am uitat… :(.
    Banzai!

  2. Vlad (S7EWIE) spune:

    Arsulici, dupa cum zice si Shogunul si cum ii ziceam si eu lui Rabbi: „CE?!” Mai ziceam si ca „astept cu interes sugestii”. Pana atunci am facut si eu, ca tine, ce am putut. Mi-am facut clare (daca mai era nevoie) URA si SCARBA VISCERALE pe care mi le provoaca acest vierme cu nume de cur.

    Referitor la Shengen, eu zic ca e foarte clara treaba. Recunosc tactica basista de la mii de kilometri distanta. E una infantila, dar pe cat de infantila pe atat de eficienta cu cretinii care s-au nascut ieri cu stampila de vot in mana. Iti sparge copilu’ geamu si cand il iei la intrebari iti zice: „Nu eu nenea, alti copii de pa alta strada.. Da’ acu au fugit!”
    La fel si perfectul, prea-iubitul, prea-sanatosul: „Eu va avertizez! Daca nu adoptam legea ANI, pula spatiu Shenghen.” Sigur-sigur nu vom fi respinsi din cauza ca invitam cu covor rosu si rugaminti toti extracomunitarii sa se introduca in comunitate prin poarta din dos, Romania. Bonus le dam cetatenia mai repede decat pot eu, cetatean roman, sa imi fac un pasaport. SIGUR nu va fi din cauza asta!! Rusine Dinu Patriciu!

  3. carmen spune:

    Arsulici, comentariul tau este un „regal”, felicitari!

  4. […] Numa’ că tare mă tem că minunea nu va fi una paşnică. Regimul ăstuia, de băsel zic, nu va avea un sfîrşit demn de a fi trecut în cărţile de istorie! […]

  5. ilhasmaravilhas spune:

    Dupa ce s-a consumat in liniste etapa cu frunzulica urmeaza acuma sa intre in functiune o masinarie de tocat cei 75 milioane de euro. Banii vor ajunge in buzunarele care trebuie Aceasta este o forma mascata de a subventiona diverse posturi de televiziune a unor tari privilegiate a uniunii. Ministerul turismului ar putea sa ii strice jocul, si sa faca in mod legal ca bani sa intre in buzunarele romanilor. Am demascat aceasta increngatura pe http://www.partyboom.net

    • arsulici spune:

      Mă îndoiesc sincer că ministerul turismului, cu actuala conducere, va face ceva legal ca să intre bani ăn buzunarele românilor. Sunt însă foarte convins că va face să intre bani în buzunarele firmelor portocalii 😀

  6. Web spune:

    Doua chestii rapide, la prima lectura a textului:
    1. Schengen, nu Shengen, ca nu e vreun oras din China.
    2. Nu exista point of no return, se poate inca regenera totul.

    • arsulici spune:

      1.Mulțumesc de corectură, s-a marcat, e o eroare datorată unui complex de factori cum ar fi viteza cu care tastez, laptopul nou cu care încă nu sunt obișnuit, și ora târzie la care scriu…
      2. Să sperăm….

Lasă un comentariu