Despre democraţie în America (partea 1)

De foarte multă vreme SUA sunt considerate patria democraţiei. Ţara celor liberi, casa celor viteji, după cum spune chiar imnul naţional. Ţara în care oricine îşi poate urmări visul, oricine putând ajunge, teoretic, chiar preşedinte. Ţara în care toate naţiile pot trăi în armonie deplină (bineînţeles, după exterminarea populaţiei băştinaşe, „subdezvoltate, inferioare” pentru a obţine „spaţiu vital”). Pământul făgăduinţei, spre care s-au îndreptat puhoaie de imigranţi. Doar până la un moment, însă, când SUA au decis limitarea numărului de imigranţi, şi aplicarea unui nou sistem.

Văzând succesul deosebit pe care l-au avut cu democraţia, SUA s-au decis s-o facă profitabilă, şi să exporte acest model în exterior. În fond de ce să facă lumea atâta amar de drum pentru a avea parte de democraţie americană, când pot avea parte de o astfel de democraţie chiar la ei acasă, stând comod în fotoliu, ca în reclame?

Şi au avut o grămadă de „succesuri” cu democraţia de export. În Chile de exemplu, au răsturnat regimul ales de popor, şi le-au dat un preşedinte „adevărat”, de le-a ieşit chilienilor democraţia pe nas, într-unul dintre cele mai sălbatice şi sângeroase regimuri democratice din lume.

În Irak, ţară cu importante rezerve de petrol, au falsificat informaţii şi au impus democraţia cu forţa. La fel în Afganistan. În Ucraina şi România au implementat democraţia cu mijloace financiare. Ucrainienii s-au deşteptat între timp, noi nu încă, poporul alegându-l pentru al doilea mandat tot pe felatorul de licurici mari.

În acest moment, SUA sunt pregătite să implementeze democraţia în Iran. Democraţia nu e uşor de implementat, astfel încât SUA vor fi, probabil, ajutate de Israel, care se antrenează intens pe la noi. De ce la noi? Pentru că relieful seamănă foarte mult cu cel al vecinilor Israelului, deci condiţiile de luptă pot fi simulate mai uşor. Iar antrenamentele merg strună, deşi au şi unele mici poticniri.

Deşi preşedintele Iranului a propus o dezbatere la nivel înalt între el şi preşedintele SUA Hussein Obama, acesta preferă războiul, că doar nu degeaba a primit premiul Nobel pentru … pace (mă rog, premiul acesta nu e foarte relevant, Fundaţia Nobel dovedind că are un umor macabru încă de când a acordat acest premiu unuia dintre cei mai mari terorişti fundamentalişti arabi, Yasser Arafat).

Pretextul pentru atacarea Iranului îl constituie presupusa dorinţă a acestui stat de a obţine arma atomică. Bineînţeles, e doar un pretext. Când India şi Pakistanul au obţinut arma atomică, SUA nu au intervenit militar. Nu. Căci aveau nevoie de ajutorul Pakistanului în aşa-zisul război contra terorismului. La fel, când Israel a obţinut arme atomice (neoficial, bineînţeles), SUA a închis ochii. Doar nu erau nebuni americanii să-şi taie singuri accesul la puşculiţa cu bani.
SUA nu se va sfii să pornească un război. Pentru că sunt „jandarmul mondial” şi nimeni nu are curajul să-i tragă de urechi. Rusia nu este încă suficient de puternică, iar pe chinezi îi doare-n pulă de iranieni.

N-ar fi prima oară când SUA scapă nepedepsite. Peste câteva zie comemorăm cele mai grave atacuri militare împotriva populaţiei civile, atacuri ale căror urmări se simt până azi. Iar preşedintele Truman, cel care a dat ordinul, nu a fost niciodată judecat, deşi poate fi considerat criminal de război, atacurile având singura menire de a testa în condiţii de luptă noile arme. (După 65 de ani, criminalii se întorc la locul faptei)

Ce mă îngrijorează pe mine e faptul că antrenamentele pentru atacarea Iranului se fac în România, iar atacul va fi sprijinit, probabil, şi de pe teritoriul nostru. Şi nu mă îndoiesc că Iranul se va răzbuna. Şi atunci pentru noi va fi nasol. Mi se pare semnificativ faptul că autorităţile din Braşov achiziţionează cartele pentru raţionalizarea hranei pentru caz de război (probabil şi alte judeţe fac la fel, dar încă nu s-a aflat). După cum mi se pare semnificativ faptul că la televiziuni (am văzut un reportaj ieri la Pro TV parcă) se fac reportaje despre respectarea de către constructori a obligaţiei de a construi adăposturi antiatomice, despre importanţa şi utilitatea acestor adăposturi, şi despre adăposturile construite în trecut. Poate sunt paranoic, dar mi se ridică părul pe spate: Javrele astea portocalii chiar joacă viitorul ţării la loto? Chiar sunt atât de inconştienţi, de cretini, încât să arunce ţara într-un război? (Apropo, pentru o ţară care nu se află oficial în război, acordăm cam multe decoraţii militare cu însemn de război, şi avem cam mulţi militari ucişi în misiuni de luptă!).

De ce vrea SUA „democratizarea” Iranului, şi nu se preocupă de soarta drepturilor omului în Coreea de Nord cum ar dori EBA?
Simplu. Pentru că în Coreea de Nord nu există ceva ce există din belşug în Iran: PETROL. Că doar n-om face democraţie chiar pe gratis!

Pentru aceste motive, Băsescu și Boc trebuie să-și dea imediat demisia!”

Publicitate

14 Responses to Despre democraţie în America (partea 1)

 1. Cristina spune:

  PS. America nu a fost formata ca democratie. De la democratie la tiranie nu este decit un singur pas. Ca oamenii vor sa aduca democratia in America este una, una care se vede ce a ajuns. Dar nu inseamna ca e bine, ca asa a fost intentionata.

  • arsulici spune:

   Lincoln pretindea că ar fi vorba de democraţie, în celebrul Discurs de la Gettysburg… „guvernare a poporului, cu poporul pentru popor” – citat din memorie…
   Dar ai dreptate, America nu a fost gândită ca democraţie…

 2. cristi spune:

  Ar fi absolut stupid Obama sa faca asa ceva. Unul din motivele principale pentru care a fost ales in 2008 a fost ca s-a opus de la inceput invadarii Irakului, dovedind astfel o „buna judecata”. Iar in campanie a militat pentru o retragere de acolo dorita de majoritatea americanilor. A ataca Iranul acum pe baza unor acuzatii nedovedite legate de intentiile Teheranului ar fi o reeditare a dezastrului din Irak, de care s-ar face vinovat exclusiv el. Probabil ca ar pierde si nominalizarea democratilor pentru un nou mandat, ce sa zic de alegerile din 2012.
  Dar de fapt ar fi si mai rau decat in Irak. Iranienii sunt nemultumiti de guvernu lor actual, insa sunt foarte nationalisti si s-ar strange in jurul conducerii daca sunt atacati. Si au o arma teribila: petrolul. Daca inchid robinetele pretul petrolului va exploda, inca si mai rau daca reusesc sa blocheze stramtoarea Ormuz.

  • arsulici spune:

   Tocmai pe robinetele alea ar vrea americanii să pună mâna…
   Sper să nu o facă, dar tare mă tem că americanii vor ataca… Niciodată nu i-am bănuit de o foarte mare inteligenţă 😀
   Iar un Obama războinic s-ar putea să-l ajute la alegeri (şi Bush jr. a obţinut un al doilea mandat în condiţii de război, nu?)…

  • Cristina spune:

   Daca a militat pentru retragerea trupelor, de inca mai sint acolo, dupa 18 luni de regim?

   • Vlad (S7EWIE) spune:

    Dacă în ţărisoara „noastră” preşedintele jucător a militat „să trăim bine”, de ce după şase ani nu că trăim exact la fel, ci chiar mult mai rău? (vasta majoritate, exluzând rozalii şi plimbătoarele de Vuittoane)

 3. shogunu' spune:

  Normal ca iranul va riposta. Si va invinge! Americanii au talent in a pierde glorios. In Irak inca au de lucru, in Afganistan la fel (si acilisea nu-s singuri). In Vietnam si Coreea au invins de i-or luat dracii.
  Rambo singur mina-n lupta, nanana, de casapea cite o companie de rusi numa cu cutitu’.
  Acuma sa-i vaz! Sper numa ca au invatat lectia irakiana unde s-or dus fara chimice la ei ca sa le „gaseasca” p’acolea. La Iran poate nu uita sa ia cu ei vreun nuke de-al lor.
  De nu imprumuta de la israelieni.
  Om vedea (vorba orbului).
  Banzai!

 4. shogunu' spune:

  No,mere ???
  Banzai!

 5. dudi spune:

  ai uitat de fosta iugoslavie pe care au spart o in bucatzi s o democratizeze mai usor,in vietnam le o intrat democratzia n cur, isi retrag trupele din irak las ca raman tembelii nostri,pana n final la ei ii democratia banului ca americanii is cautati si n fundu limbii,au, am uitat de cehoslovacia ca si acolo au avut de lucru decit 2in 1 mai bine 2, 2 tariPENTRU TOATE ACESTEA bASESCU si bOC sa si dea DEMISIA

 6. shogunu' spune:

  Nu mere? ‘zău lui!!!
  Banzai!

  • arsulici spune:

   Ba merge, dar a trebuit să mai fac unele setări, activări, să instalez diverse chestii, sa-mi pun pe el muzică și filme că plec acuși în concediu, plus că am avut o grămadă de lucru prin casă…

 7. kekee spune:

  Nu numai petrol au iranienii, ci şi gaze.
  Sunt atâtea de zis la capitolul ăsta că-ţi scriu doo zile, aşa că n-are rost.
  Dar totuşi gândeşte-te – nu e posibil ca Obama să nu conducă el America ( el e acolo pe post de papuşă ) . sforicelele le trag alţii.
  În ce domenii se fac cei mai mulţi bani ?
  IT
  Petrol & gaze
  Tehnică ( avioane ) & armament
  De acolo vin banii de campanii electorale, a senatorilor, a preşedinţilor, etc.
  DEMOCRAŢIE ?????
  Oamenii( din nici o ţară )nu au avut NICIODATĂ AŞA CEVA !
  OMENII – ca animale gânditore nu au evoluat destul ca să devină altruişti 100 %
  Întotdeauna va fi unul mai jmecher să fută pe ceilalţi.
  Pe cuvânt, putem să ne aşezăm la nişte lăzi de bere şi grătare şi să povestim 2-3 zile de toată harababura mondială de acum.
  ps.
  Da ce ? Jeoană – fost ambasador al României în SUA ( doamneee oare ce prostii a turnat şi p-acolo )- ai impresia că nu îşi dădea jos chiloţii şi desfăcea bucile în faţa Israelului şi a SUA ?
  Nu-mi place matelotul chior, dar nici celălalt cretin nu făcea altfel.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: