Răspuns

Cel mai suspendat murfatlariot are o nouă preocupare: de ce femeile rome (foste „țigănci împuțite”, reevaluate) pot ține 5-6 copii iar românca nu poate?
Ei bine, să încercăm să-i răspundem:

Cei mai mulți țigani folosesc puradeii ca mijloc de producție, îi trimit la cerșit, la căutat prin gunoaie, la furat, la cules ciuperci sau fructe, la vândut flori etc. (venituri neimpozabile!). Iar țiganul face rost de bani ca lăutar sau ca zilier sau pur și simplu fură (deci bani neimpozabili). Țigăncile fac bani din înșelarea tuturor românilor creduli (ca să nu zic cretini), din ghicit, și, de multe ori, din furt. Venituri neimpozabile, deci. Și îi rog pe toți ipocriții care se vor arăta indignați de ce am scris, să-și țină dracului gura.

N-am văzut prea des țigani care să se arate preocupați de bunăstarea sau viitorul copiilor lor. Există și astfel de țigani, dar aceștia au în general un număr mic de copii.

Românii, în schimb, se gândesc: cum pot să cresc copii? Îmi permit, sau nu? Ce salariu am, ce facturi am, ce rate am, îmi mai rămân bani pentru copii? Mai ales când un dezaxat a decis și furtul a 25% din salariu!

Nu e ieftin să crești un copil, darmite 2 sau mai mulți. Un bebeluș trebuie îmbrăcat, hrănit, înfășat în scutece. Și astea costă. Iar firmele care produc articole pentru copii profită de faptul că tu ca părinte vrei să-i asiguri copilului tot ce e mai bun ca să crească mare și sănătos, și pun prețuri nerușinat de mari, deoarece o mare parte a prețului e dată doar de renumele firmei, nu de calitatea produsului.

Înainte de naștere, consultațiile medicale costă. Bi-testul, triplu-testul, amniocenteza, toate acestea costă. La naștere, și în timpul spitalizării după naștere, îngrijirea normală în spital are costuri „neoficiale”. Ca să-ți schimbe cearșaful, costă. Ca să-ți dea ambele feluri de mâncare, sau ca să nu-ți scuipe în ciorbă, costă. Ca să pună și dezinfectant când se spală wc-urile, te costă. Ca să te ducă din salon la control cu scaunul cu rotile, costă.

Un scutec costă între 0,50 bani și 2 lei pe bucată, în funcție de măsură, marcă și magazin. Și folosești, la început, minim 10 scutece pe zi!

Biberoanele costă între 5 lei bucata și 70 de lei bucata (campionii nerușinării în materie fiind Avent și Chicco).
Detergentul pentru hăinuțe costă, sterilizatorul de biberoane costă, încălzitorul de biberoane costă.

Dacă ai nevoie să-l hrănești cu lapte formulă, costă. Dacă trebuie să-i dai și un lapte special, e tragedie, firmele furnizoare pun adaosuri atât de mari, încât o cutie de Cystilac de 900 grame costă 305 lei (iar Vlăduț consumă, în acest moment, o cutie la 4 zile!).

Hăinuțele costă foarte mult, și te țin doar 2 – 3 luni, căci repede rămân mici.
Jucăriile costă. Șamponul costă. Șervețelele umede, cremele antiiritante costă.
Cărucioarele costă între 300 de lei și 8000 de lei. Pătuțurile costă.

Dacă un copil e bolnav, medicamentele costă. Analizele medicale costă (căci nu toate investigațiile și analizele pot fi făcute în rețeaua de stat).
Ca să găsești loc la grădiniță, costă. Rechizitele școlare costă, manualele costă, uniforma școlară costă.

Cum poate o româncă, cu salariul dijmuit cu 25% de un dezaxat, să spere măcar că va avea mai mult de 2 copii?

Nu toți românii au făcut bișniță cu blugi și țigări. Nu toți românii își permit să impună angajarea copiilor pe 7000 euro la Luxten. Nu toți românii își permit să-și impună odraslele semianalfabete ca europarlamentari „independenți”…

Cam acestea sunt, pe scurt, motivele pentru care femeile românce nu-și permit să aibă 5-6 copii…

Un copil este o binecuvântare, și aduce o mare bucurie. Nu poți face copii la comandă, cum vrea bisuspendatul să impună.

Mă miră că încă nu a interzis avorturile și nu a reinstituit și decorația de „mamă eroină” de pe vremea împușcatului…

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: