Dezamăgire? Deloc!

Vladimir Putin zicea, acum ceva vreme, că din cele mai mari speranțe se nasc cele mai mari dezamăgiri…

Ei bine, deși mulți comentatori se arată dezamăgiți de USL și de gestul lui dottore Ponta de a desemna șefii parchetelor, pe mine nu mă încearcă această dezamăgire.

Pentru mine USL nu a reprezentat niciodată o speranță, deoarece nu am avut nici un moment încredere că ar putea schimba ceva în bine.

USL și-a construit imaginea folosindu-se în special de memoria scurtă a românilor… În campania electorală se delimitau de cei ce au furat începând din 2004 (momentul venirii lui Băsescu la putere). Se omitea faptul că modul de a face politică promovat de Băsescu a fost susținut din plin de PNL în perioada 2004 – 2008. După alegerile din 2008, PDL-ul și-a continuat acțiunile cu sprijinul PSD, până în 2009, iar după 2009, pentru PSD a fost mai importantă lupta împotriva lui Geoană (cedând PDL, din prostie, șefia Senatului), decât lupta împotriva lui Băsescu. Iar românii se pare că au uitat acest lucru.

În 2012, Ponta ajunge premier. Spunea că vrea un alt fel de a guverna, spunea că nu se va alia cu UDMR (deși UDMR era păstrat la guvernare, și este și în prezent la guvernare prin cel puțin un secretar de stat), spunea că va îndrepta răul făcut de PDL, dar singura sa preocupare a fost să mușamalizeze plagiatul comis, schimbând în favoarea sa comisiile de specialitate care se ocupau de acest plagiat…

Cu ce-mi putea da speranțe USL-ul după victoria din alegeri? Cu absolut nimic, mai ales după ce am văzut lista miniștrilor (un exemplu de tristă amintire fiind contabilul ratat Eugen Nicolaescu, cel care a distrus sistemul medical și în primul mandat al lui Băsescu).

De asta, repet, pentru mine nu este o dezamăgire desemnarea de către Ponta a Codruței Kovesi ca procuror șef la DNA. Pentru că, obișnuit cu plagiatele și incapabil de o voință proprie, lui Ponta i-a fost mai simplu să plagieze metodele de guvernare ale lui Băsescu și Boc.

De asemenea, nici reacția moale a lui Antonescu nu reprezintă o dezamăgire. Pentru că Antonescu nu va reprezenta niciodată o speranță pentru mine. Căci atunci când năzuiesc a dormi, îmi place să dorm eu direct, nu prin reprezentant ales de către o masă electorală amorfă, căreia niciodată nu i s-a dat ocazia de a alege între bine și rău, având doar posibilitatea de a alege răul mai mic…

„<a href=https://arsulici.wordpress.com/2010/01/30/carthaginem-esse-delendam>Pentru aceste motive</a>, Băsescu trebuie să-și dea imediat demisia!”

Publicitate

3 Responses to Dezamăgire? Deloc!

 1. shogunu' spune:

  Şi ce facem motane???
  Banzai!

  • arsulici spune:

   Îi mitraliem pe toți din eșaloanele 1 – 3 ale tuturor partidelor, schimbăm legea electorală, limitând atât dreptul de a candida cât și dreptul de a vota și, de câte ori vreunul din noii politicieni greșește, sărim toți cu bâte și furci și-l aducem pe linia bună

   • shogunu' spune:

    Că legea electorală-i de căcat… Aia ştiu şi io 😦 . Io nu pot s-o schimb! Da’ se mai găsesc jurişti prin ţara asta…
    Banzai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: