Curat democrație, monșer!

La introducerea votului uninominal, în 2008, ni se argumenta că un astfel de sistem de vot îi responsabilizează pe aleși, reformându-se, astfel, clasa politică. Ni se spunea că parlamentarii aleși uninominal vor da socoteală în fața electoratului și, deci, se limitează minciunile electorale.

Ei bine, în week-end, un parlamentar pedelist de Iași a decis să pună în practică principiile de bază ale votului uninominal, întrebând alegătorii cum să voteze în cazul moțiunii de cenzură. Indiferent care au fost motivele care l-au determinat să facă un asemenea gest, consider că asta este, în fapt, esența democrației. Aleșii trebuie să-și consulte electoratul cu privire la problemele importante. După cum spunea Lincoln, guvernarea trebuie să fie „a poporului, cu poporul, pentru popor!”

Alegătorii i-au comunicat clar domnului Oajdea părerea lor, iar acesta a decis să voteze moțiunea de cenzură. Până aici, nimic deosebit, nimic anormal.

Partidul domnului Oajdea însă își dă iar arama pe față, și ne demonstrează că pentru ei, pedelicii, democrația este o noțiune total străină, iar voința poporului valorează chiar mai puțin decât o sticlă goală de whiskey din rezerva Dictachiorului…

În loc să fie lăudat pentru inițiativa lui de a consulta poporul (căci Zeus mereu face referire la voința populară atunci când apasă mai tare cu bocancul pe Constituție), talibanii Flutur și Sulfina s-au grăbit să-l înfiereze cu mânie „proletară”, deputatul Oajdea fiind exclus din partid, aceeași soartă urmând să o aibă toți parlamentarii pedeliști care ar cuteza să respecte voința poporului și nu disciplina de partid.

(Este de menționat atitudinea lui Oajdea, care nu s-a grăbit să sară în altă barcă politică, mai comodă, ci preferă să rămână independent)

Acum înțeleg de ce se luptau pedeleprele să-și schimbe sigla acum câteva luni: Doreau să scape de acel supărător „D”, ei neavând absolut nici o legătură cu democrația…

Sincer să fiu, atitudinea pedelimbricilor nu mă miră, tendințele lor fasciste fiind tot mai evidente în ultimii ani. Mimarea democrației a devenit piatră de temelie a programului prezidențial încă din 2004 când, după alegeri, a forțat închegarea unel alte majorități decât cea stabilită de popor, prin vot. Un același dispreț pentru voința poporului l-a manifestat în 2009 când, deși chema partidele la așa-zise consultări, ne impunea tot variante ale guvernului bok…

De fapt, atitudinea pedelimbricilor nu mă miră foarte tare, ei având o evoluție constant antidemocratică. Însă ce se întâmplă zilele acestea depășește orice limită. Dictachiorul, parcă pentru a-și confirma justețea poreclei, își permite să traseze indicații prețioase Parlamentului. Vuvuzela prezidențială bok, într-un gest fără precedent într-o țară care se pretinde civilizată, convoacă presa pentru a ne anunța cum consideră el că legea a trecut de Parlament. O altă fufă pedelistă trasează practic o nouă cortină de fier. Și, bomboana pe colivă, tupeiștii de serviciu din Camera Deputaților, Anastase, Oltean, Toader, Boureanu și ceilalți, încearcă să răstoarne un vot dat legal, și să impună, prin abuz și violență, cu nesimțirea specifică pedeleprelor, un nou vot cu privire la postul de judecător la Curtea Constituțională, pentru a-și îndeplini visul, acela de a încăleca, cu orice preț, curtea constituțională, ultimul bastion care mai apăra, firav, poporul, de apucăturile dictatoriale ale celui mai sănătos fiu al poporului.

Curat democrație, monșer!

Pentru aceste motive, Băsescu și Boc trebuie să-și dea imediat demisia!”

Lasă un comentariu