Cine zice, ăla e!

Preastimatul și multiubitul nostru premier (Să-i dea bunul Dumnezeu un mandat cât mai scurt, că duce țara de râpă, iar pe noi ne duce la sapă de lemn) se trezește vorbind, și ne spune că „problema majoră în combaterea evaziunii este neaplicarea legii”.

Ei, bravo, Piticot! Și ce propui? Ai uitat că pârghiile pentru aplicarea legii sunt acolo, la tine în guvern? Voi sunteți puterea executivă. Hai să te ajut să înțelegi cum vine asta: putere executivă nu înseamnă că trebuie să executați cât mai multe contracte bănoase pentru buzunarele voastre, pentru a vă menține la putere. Nu!
Putere executivă însemnă că voi trebuie să puneți în aplicare legile adoptate de Parlament!

Dă-mi voie să te anunț că mai există o problemă, la fel de mare, care este tot o evaziune, într-un sens larg al termenului, și anume nedepunerea diligențelor necesare pentru recuperarea pagubelor produse bugetului de stat ca urmare a aplicării greșite a legii, sau ca urmare a neluării unor măsuri de eficientizare, sau ca urmare a unor accidente produse asupra unor echipamente aparținând patrimoniului statului.

Spre exemplificare, pentru a putea și creierașul tău să înțeleagă, am să-ți adresez câteva întrebări ajutătoare:

1.Ce măsuri concrete s-au luat pentru identificarea persoanei vinovate, pentru recuperarea de la aceasta a pagubelor produse bugetului de stat prin concedierea nelegală a foștilor angajați ai Corpului de Control al primului-ministru? Aceștia au câștigat procesele, și au dreptul la despăgubiri. Aceste despăgubiri ar trebui recuperate de la cel vinovat!

2.Ce măsuri concrete s-au luat pentru identificarea persoanei vinovate, pentru recuperarea de la aceasta a pagubelor produse bugetului de stat prin încetarea, pe motive exclusiv politice, a contractelor de management sau a contractelor de muncă ale directorilor instituțiilor descentralizate și ale directorilor spitalelor? Mulți dintre acești foști directori au apelat la instanță și au câștigat, urmând să primească despăgubiri din bugetul respectivelor instituții (deci implicit din bugetul de stat)?

3.Ce măsuri concrete s-au luat pentru identificarea persoanelor vinovate, pentru recuperarea de la aceasta a pagubelor produse bugetului de stat ca urmare a unor decizii ale CEDO împotriva statului român?

4.Ce măsuri concrete s-au luat pentru identificarea persoanelor vinovate de erori judiciare în urma cărora cei arestați și ținuți la închisoare pe nedrept au obținut despăgubiri uriașe de la statul român? (inclusiv procurorul general al României are la activ o asemenea ispravă, ținând un om nevinovat la pușcărie pe vremea când era procuror la Cluj-Napoca, respectivul obținând despăgubiri însemnate de la Statul Român – apropo, s-a recuperat paguba produsă de el?)

5.Ce măsuri concrete s-au luat pentru identificarea persoanelor vinovate, pentru recuperarea de la aceasta a pagubelor produse bugetului de stat prin distrugerea echipamentelor de cale ferată și a materialului rulant (locomotive și vagoane) în urma unor accidente feroviare produse prin nerespectarea semnelor de oprire la trecerea la nivel cu cale ferată, sau prin pătrunderea cu turme de oi pe calea ferată sau alte evenimente de acest gen? (deoarece CFR și CFR Marfă sunt de stat, iar pagubele produse afectează direct bugetul statului)

6.Ce măsuri concrete s-au luat pentru identificarea persoanelor vinovate și recuperarea de la acestea a pagubelor produse bugetului statului ca urmare a nerespectării unor termene?

Ei, ce zici, boculețule? Ți-am dat de gândit? Să te văd cum explici uriașele despăgubiri plătite de la bugetul de stat ca urmare a unor nesăbuințe ale tale! Vezi că nici naziștii judecați la Nurnberg nu au avut succes cu apărarea bazată pe „am urmat ordinele și indicațiile șefului statului”…

Pentru aceste motive, Băsescu și Boc trebuie să-și dea imediat demisia!”

9 Responses to Cine zice, ăla e!

  1. matusalem spune:

    Zic si eu ca monitorul asta din fata mea, cand cauta ceva si nu gaseste:
    Found none !
    Imagineaza-ti ca s-ar crea o comisie, ceva acolo, care sa urmareasca asa ceva. Nu ar ajunge ea sa actioneze, in pur stil romanesc, ca altele gen ANI ? In general se merge pe principiul: „Prinde orbul, scoate-i ochii”.

  2. lulu spune:

    Acum am descoperit ca ai terminat de construit pe aici. Si recunosc ca nu te-am citit inca. Doar asta nu ma impiedica sa-ti urez „Drum bun!”

  3. 4mall spune:

    Asa bre, spurca-i!

  4. sebra spune:

    Eu l-aş cita pe Nea Stere ăla, în ceea ce-l priveşte pe Boc.

Lasă un comentariu