Jocuri

Luna februarie este o lună bogată în jocuri. În curând vor începe Jocurile Olimpice de Iarnă de la Vancouver. La noi se vor desfășura jocurile politice pesediste, denumite, șăgalnic, congres. Ambele evenimente sunt așteptate, cu sufletul la gură, de foarte mulți români. Deoarece nu sunt reporter sportiv, și, din păcate, nici nu sunt la Vancouver, mă voi ocupa astăzi de evenimentul pur românesc.

Pesedeii se pregătesc de congresul care se apropie cu pași repezi. Echipele au ieșit la încălzire, acuși va începe și păruiala, probabil. Sigur pe destinul său, Mirciulică face ce știe el mai bine, și ne demonstrează că-și merită cu prisosință porecla dată de bunicuță.

Se pune conu Mirciulică să-și ceară scuze pentru vizita la Vântu, jelindu-se că „nu este corect ca întregul eşecul campaniei prezidenţiale să fie pus în spatele său”.

Ei, acu am început să mă enervez. Păi bine, mă, Prostănacule, hai să-ți explic eu cum vine chestia cu trestia:

– Într-adevăr, nu e corect să fii acuzat de eșec. Doar te-ai străduit din plin să sărbătorești și să bei șampanie în seara alegerilor, deci ți-ai făcut treaba, nu? (ei, nu plânge, măcar ai dormit și tu fericit o noapte)

– Pentru vizita la Vântu trebuie să ceri (de fapt să prezinți) scuze unui cerc mult mai larg decât grupul membrilor sau simpatizanților PSD. O mulțime de oameni și-au pus speranța că vor scăpa de Băsescu în decembrie. Dar tâmpeniile făcute în ultima perioadă, și mai ales în campania pentru turul 2 i-au făcut pe mulți dintre votanții anti-băsescu (între care mă număr și eu) să nu se ducă la vot, dezamăgiți și scârbiți de prestația ta. De asemenea, prestația ta i-a făcut pe mulți nehotărâți să se decidă brusc să meargă la vot ÎMPOTRIVA TA.

– Da, s-a furat mult la alegeri. Dar dacă tu ți-ai fi făcut treaba cum trebuie, acest furt electoral nu ar fi putut influența potențiala ta victorie. Te-a costat enorm sprijinul din partea lui Hrebenciuc și Vanghelie. Te-a costat enorm faptul că Bunicuța nu a ieșit încă la pensie. Te-a costat vizita la Vântu, dar te-a costat și mai mult faptul că nu ai putut să dai o replică fermă și credibilă, precum și faptul că Vântu a spus că ai venit la relaxare… (altădată când vrei relaxare, ține minte sfatul meu: O felație de la Birchall poate fi mai relaxantă decât o vizită la SOV – măcar ai avea și tu o bucurie).

– Din clipa în care Crin a ieșit din cursă după primul tur, aveai datoria să faci tot posibilul să-l învingi pe Băsescu. Știai foarte bine că țara e în prag de colaps și că singura speranță de salvare era înfrângerea dictachiorului. Și totuși ai fost superficial în campania pentru turul 2. Ai făcut prostii, ai dezamăgit. În loc să-i câștigi pe nehotărâți, i-ai îndepărtat pe posibilii votanți care în primul tur au votat cu altcineva. Ți-ai menținut discursul prăfuit, limbajul de lemn și atitudinea bățoasă, constipată. Ți-ai bătut joc de speranțele a milioane de români.

– Orice om normal, cu picioarele pe pământ, ar fi avut demnitatea să se retragă din fruntea partidului. Se numește demisie de onoare. Dar tu habar nu ai ce-i aia, nu? Ai început să crezi că ai un rol mesianic, nu? Vai, bine ți-a zis Bunicuța!

– Ai reușit să te faci de râs din nou, dând vina pe vrăji pentru eșecul TĂU; Și nu doar tu, ci și nevastă-ta! Și ai reușit să ajungi și de râsul CNN-ului! Tu chiar crezi că în 2014 te mai votează cineva? Mă, tu ești bun cel mult de președinte de asociație de locatari (că CAP-uri nu mai sunt).

– Să știi că miza acestui congres nu e doar viitorul partidului. PSD e pe cale să se ducă pe pulă, și trebuie să-și revină urgent. PSD trebuie să se redreseze, să-și șteargă imaginea prăfuită, și să promoveze oameni credibili, capabili să reușească îndepărtarea PDL de la putere în 2012 și înfrângerea unui candidat PDL în alegerile prezidențiale din 2014.

Pentru asta trebuie un lider puternic, capabil să țină strâns unit partidul, fără să-și compromită imagine prin sprijinul din partea lui Hrebenciuc și Vanghelie. Și tu nu esti acest lider. Categoric nu. Ești mult prea prost.

Acum ne mai rămâne de văzut ce alege partidul: Mintea ta odihnită, termopanele ouăle lui Năstase, manivela lui Mitrea sau diplomația lui Diaconescu (Mazăre, deși bun organizator, nu e o opțiune, căci va fi greu să conducă partidul când jumătate de an e în Brazilia, iar cealaltă jumătate de an e la DNA).

Mă opresc aici, mai multe găsiți la Victor și la Mordechai.

Pentru aceste motive, Băsescu și Boc trebuie să-și dea imediat demisia!”

Publicitate

10 Responses to Jocuri

 1. matusalem spune:

  Singurul lucru de adaugat este: „Ueeeeeeeee ba”
  In rest, da-l in masa. Alt moment ca ala nu mai pupa nici un lider de partid in tara asta. Vai de steaua lui !

 2. matusalem spune:

  Pe surse taica, pe surse 🙂
  Pai daca am dat pe blog si l-am vazut, ce era sa fac ? Hai sa scriu si eu o prostie !
  Pe la ora asta, colega de camera zice: „Hai Duracel, ai vorbit destul, gata ca mi-e somn”, asa ca stau si eu de vorba cu cine apuc. Noroc cu prietenii de pe bloguri. 🙂

 3. SingurEu spune:

  Nu se convenise că despre morți numa’ de bine?

 4. Mordechai spune:

  Bă ! Tu încă plăteşti impozite! Bă! Ia vezi !Renunţă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: