15 Noiembrie

Buuuun, azi e 15 noiembrie. Ziua în care, la Brașov, muncitorii au încercat o răscoală împotriva comunismului și a lui Ceaușescu. Pe vremea aia lumea încă își dorea democrație și libertate. Și ce avem noi acum, după 23 de ani?

Păi avem la Cotroceni un individ extrem de supărăcios, care e oricând gata să-și verse umorile împotriva celor care-l contrazic și nu-i fac pe plac. Așa cum a făcut, recent, atacând Curtea Constituțională. Atunci când a validat furăciunea de la alegerile prezidențiale, atunci când a considerat constituțional furtul din salarii, CCR nu era penibilă. Atunci când Dictachiorul a făcut tot posibilul ca, prin fraudă, să-și impună slugile lui la CCR, nu era instituție penibilă. Oricum, acest atac împotriva singurei instituții care ne poate garanta apărarea Constituției este extrem de grav, și dovedește o dată în plus, dacă mai era nevoie, derapajele antidemocratice ale sinistrului personaj de la Cotroceni.

Avem la Cotroceni un dement care se crede deținătorul adevărului absolut, unic depozitar al interesului național, care-și permite să dea ultimatumuri opoziției pentru ca aceasta să voteze cuminte exact cum vrea el, care-și permite să ordone Parlamentului momentul în care să-l primească, c are se visează lider perpetuu deși susținerea populară pentru el și gașca lui de jefuitori portocalii a ajuns sub 10%.

Avem în fruntea Guvernului o piticanie ordinară care, în ciuda unei Decizii CCR extrem de clară, se preface că nu înțelege, și dorește continuarea procedurii de adoptare a legii educației prin asumarea răspunderii, în total dispreț față de Parlament.

Avem un premier care-și permite să spună public că-l doare-n pulă de deciziile judecătorești, și care caută metode de a bloca executarea acestor sentințe prin care se constată nelegalitatea tăierilor salariale.

Avem un Parlament în care pedelimbricii falsifică votul la legi, avem legi votate „din greșeală”, avem tentative de a se modifica regulamentul Camerei Deputaților pentru a se da puteri discreționare președintelui camerei.

Avem o opoziție destrămată, alcătuită din două partide care uită care e interesul comun, și care se atacă săptămânal, de parcă cei doi lideri s-ar crede la pubertate când își măsurau pulile în beciul blocului…

Avem slugi care, periodic, îi dau limbi în cur lui Traian și care, ca orice trădători, se tem de o posibilă trădare.

Avem la Cotroceni un individ care, în loc să slujească interesele țării, în loc să întrețină raporturi la nivel înalt cu țări din UE și cu țări bine dezvoltate economic, care să poată face investiții în România, primește vizite oficiale din partea unor țări aflate pe lista țărilor care sprijină terorismul. Probabil un mic schimb de experiență între ei, dictatorii.

Și avem la guvernare un partid fascisto-mafiot, a cărui preocupare de ultima oră este să-și asigure sprijin mediatic în vederea permanentizării la putere.

Dar mai avem, oare, democrație?
Sau, mai avem, oare, nevoie de democrație? Căci ultimele manifestații au fost extrem de firave, ca și cum românii s-ar fi resemnat deja cu soarta….

Pentru ce au luptat acei muncitori la Brașov? Oare dacă ar fi putut vedea în viitor, la ce s-a ajuns acum, ar mai fi pornit lupta? Mă îndoiesc…

Pentru aceste motive, Băsescu și Boc trebuie să-și dea imediat demisia!”

Publicitate

9 Responses to 15 Noiembrie

 1. Vlad (S7EWIE) spune:

  Prietene, Arsulici, apropo de deciziile judecătoreşti pe care premierul-marionetă joacă tontoroiul nu mă pot gândi decât la modul în care se face legea în S.U.A. Acolo o decizie judecătorească crează un precedent care, la rândul lui, poate deveni fie regulă de urmat, fie lege în adevăratul sens al cuvântului („persuasive precedent” sau „binding precedent”).

  La noi o astfel de decizie reprezintă o încercare de „dezinformare şi instigare la revoltă socială”. Ai observat că ăsta e mai nou laitmotivul dictachiorului?

  • arsulici spune:

   Da, am observat… După cum am observat și cum bokul, absolvent de drept, spune că sentințele Tribunalelor pe dreptul muncii nu sunt definitive, deși legea spune clar că sunt definitive și executorii…
   Ar fi fain să fie și la noi sistemul de drept ca în SUA… nu am mai avea atâtea probleme. Eu folosesc în instanță practică judiciară și, unde dau peste judecători mai școliți sau mai tineri, se orientează după această practică. În fond, tindem spre unificarea practicii judiciare, să nu mai fie ca acum când exista foarte mari diferențe între soluțiile date în aceeași problemă (de exemplu, am văzut hotărâri diametral opuse pronunțate de complete diferite ale Tribunalului București, la fel am vazut și la Curtea de Apel București, și chiar și la ICCJ…)

   • Vlad (S7EWIE) spune:

    Sper să se întâmple cum zici, însă nu pot spera ca un subsistem din gluma asta numită „stat” să se auto-repare şi să meargă bine în ciuda tuturor celorlalte parţi componente. (adică poate sistemul juridic să unifice procedura şi cu a celui de pe Lună, că dacă e foamea în gât şi sentinţele se cântăresc în coco tot în acelaşi mare kk vom fi)

    DACĂ iese ţărişoara din marasm nu va ieşi decât foarte încet prin „îmbunătăţiri” concomitente şi proporţionale la toate subcomponentele.

    Aşa că atâta timp cât „economia” înseamnă exclusiv birul pe care îl plătim în buzunarul leprelor, „statul” nu merge nicăieri.
    Analog, cât timp sistemul juridic este un fel de „fortune cookie” pe care leprele îl pun la loc de cinste când zice „de bine” şi pe care îl aruncă la coş când zice „nasoale”, „statul” nu se va mişca.

   • Vlad (S7EWIE) spune:

    PS: Uite o ştire pe care am găsit-o întâmplător. Ce coincidenţă, nu?

   • arsulici spune:

    daaa, curat coincidență… Și crede-mă, unii dintre avocații definitivi ar cam avea nevoie, în continuare, când se află în instanță, să le sufle câte cineva

 2. Marcus spune:

  @Prietene Arsulici: cu alte cuvinte avem exact un cacat cu motu’ la Cotroceni 🙂
  sa fii iubit
  marcus

 3. shogunu' spune:

  Da’ cine pula mea se mai uită în gura preşedintelui de „onoare” a unui partid de trădători? „partid” cică!
  Singurul partid din lume cu TOŢI membrii într-un parlament.
  Banzai!

 4. cristipetre spune:

  Pisicia voastră, am scris şi eu pe marginea subiectului ăstuia, dar nu cu harul şi talentul serenissimei voastre feline. E o analiză mai tehnic-juridică, deci plicticoasă rău. Nu îmi vine să cred că am scris de bine despre Lăzăroiu … dar aşa e : http://cristipetre.wordpress.com/2010/11/19/cand-doua-persoane-iti-spun-ca-esti-beat-te-duci-sa-te-culci.

  • arsulici spune:

   Cât privește harul și talentul… Crede-mă, de câte ori sunt în instanță mă tem să nu folosesc limbajul pe care-l folosesc pe blog 😀
   Despre analizele tehnic-juridice, nu le-aș zice plicticoase… sunt chiar utile, din păcate eu nu am răbdare să le fac, mă enervez prea repede 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: