Precizări pentru Zeus

L-am ascultat astă seară, la știri, pe Sf. Mare Machitor Basnutie Murfatlariotul, spunând că: „Dacă dumneavoastră credeţi că un inculpat poate fi confruntat cu un şef de stat, cred că faceţi o greşeală. Întrebaţi-l pe el dacă are vreo probă, dacă spuneţi că a făcut nu ştiu ce afirmaţii. Nu mă întrebaţi pe mine ce vorbeşte un inculpat”.

Auzind așa o declarație, simt nevoia să fac niște precizări pentru iubitul nostru Dictachior, poate va reuși să priceapă și el, căci, în fond, în acea familie el pare cel mai inteligent.

În primul rând, vreau să-i aduc aminte că într-un sistem democratic există prezumția de nevinovăție. Faptul că în cursul unui proces penal o persoană are calitatea de inculpat nu înseamnă automat că este vinovat. Vinovăția unei persoane o stabilește doar instanța, nu procurorii, și nici președintele.

În al doilea rând, trebuie să știe că nimeni nu este mai presus de lege, nici măcar el, și toți cetățenii sunt egali în drepturi. Așa că…

În al treilea rând, îl rog să nu uite că și el are calitatea de inculpat, pentru fapte despre care s-a scris aici, aici, aici și aici. Prin urmare, după cum bine remarca și Mircea Badea în emisiunea sa de aseară, nici Sarkozy, șef de stat, nu trebuia să vorbească cu unul din inculpații din dosarul Flota.

În al patrulea rând, se pare că Zeus a auzit zgomot suav de cătușe fluturând pe la urechea sa, fiind salvat de Emil Constantinescu (apropo, oare Țapul când va petrece un măcar un week-end la zdup pentru „favorizarea infractorului”, ca urmare a împiedicării arestării inculpatului T.B.?).

În al cincilea rând, dacă e adevărat ce se scrie aici (fapt care ar explica pasivitatea organelor statului însărcinate cu siguranța națională față de unele acțiuni cum a fost, de exemplu, sărbătorirea intrării trupelor hortyste în Miercurea Ciuc), și dacă e adevărat că Zeus știa, când vor fi inculpați T.B. și L.C.K. pentru trădare?

Pentru aceste motive, Băsescu și Boc trebuie să-și dea imediat demisia!”

Publicitate

11 Responses to Precizări pentru Zeus

 1. Foarte bine documentat articolul.
  Exceptional, Felicitari!

 2. cristipetre spune:

  Sf. Mare Machitor Basnutie Murfatlariotul! Aferim sa-ti fie, zgarii bine …

 3. sebra spune:

  Cred că Vântu a avut calitatea de inculpat, acţiunea penală fiind pusă în mişcare mai demult, dar asta nu-l scuză pe Băsescu. Tot această calitate avea şi el când l-a chemat, să răspundă în instanţă, pe Năstase( era prim ministru-deci al 2 lea om din stat).
  În rest ce să zic, să li se usuce bărbăţia ălora de l-au propulsat pe ăsta în politică.

  • arsulici spune:

   Nu am negat calitatea de inculpat a lui Vântu, o are, să-i trăiască 😀 Am spus doar că această calitate nu înseamnă că e vinovat…. Mai ales că era inculpat, din câte ştiu, şi când l-a ajutat pe şeful de stat Băsescu la referendum… 😀
   În rest, să li se usuce, bre!
   PS Juridic vorbind, al doilea om în stat e preşedintele Senatului 😀

  • silavaracald spune:

   Mi-e că-i bănuiești degeaba de bărbăție pe ăia. =))
   Dacă aveau așa ceva, îi puneau botniță și-l trimeteau acolo unde-i e locul: la zdup! Ca inculpat!

 4. shogunu' spune:

  Aşa motane! Scoate gheruţa!!!
  Banzai!

 5. sebra spune:

  Mda, ai dreptate cu al doilea om în stat=preşedintele Senatului, mea culpa.
  Da’ eu stau şi mă gândesc aşa, adică Boc e mai mic decât Geoană?? Bine, el e mai mic decât oricine, dar, aparent, el le face şi desface pe acolo.
  p.s. Săracu’ Geoană! Atât de mare ca funcţie, dar atât de impotent :))

 6. […] a făcut mult rău României tărăgănând dosarul „Flota” și lăsându-l în libertate pe inculpatul Traian Băsescu. Dacă justiția și-ar fi făcut datoria, singura poziție oficială pe care ar fi putut-o lua, […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: