Malleus Maleficarum

După ce au reușit să rezolve toate marile probleme provocate de criză, după ce au reușit să aducă pacea socială și să crească nivelul de trai cu 800% că nu au făcut absolut nimic de când sunt la putere în afară de a se certa pe funcții și pe ciolan, după ce că își consumă absolut toată energia pentru a consolida dictatura celui mai sănătos cetățean al țării, după ce că au creat haos la nivelul instituțiilor descentralizate prin modul în care au făcut numirile pe criterii politice și nu pe competență, cum s-ar întâmpla într-un stat civilizat, parlamentarii pedelici au fost cuprinși de plictiseală și s-au apucat să facă treaba pentru care sunt plătiți, și anume să elaboreze și să propună spre dezbatere proiecte de lege.

Și, pentru că duceau lipsă de inspirație, s-au decis să apeleze la experiența cuiva mai priceput. Nu e prima oară când apelează la această sursă, anterior folosindu-se ca sursă de inspirație de Bula Unam Sanctam a Papei Bonifaciu al VIII-lea și de lucrările Conciliului Vatican I, din 1870, atunci când au impus, de facto, supremația spirituală și infailibilitatea președintelui băutor jucător.

De data asta, s-au inspirat din activitatea Papilor Grigore al IX-lea, Paul al III-lea și, mai ales, din Bula Ad Extirpanda a Papei Inocențiu al IV-lea, și au elaborat un proiect care astăzi, când l-am citit, m-a făcut să râd în hohote și, simultan, să mă crucesc…

Proiectul este slăbuț și prost scris, cam ca orice lege a regimului portocăcăniu. Este, evident, incomplet. Are prevederi care provoacă râsul și care te fac să te întrebi dacă imbecilii ăștia de pedeliști sunt sănătoși la minte și dacă nu cumva trăiesc într-un trecut îndepărtat și întunecat.

Proiectul prevede, între altele, obligativitatea de a deține autorizație de liberă practică, obligativitatea de a adera la o organizație profesională, și înființarea de cabinete și încheierea cu clienții de contracte de prestări servicii. Mă rog, oarecum pare logic. După ce au introdus coplata și programarea, din timp, la medicul de familie, oamenilor nu le mai rămâne decât soluția de a apela la vrăjitoare.

Din proiect nu rezultă dacă, pentru a obține autorizația de liberă practică, trebuie să urmezi vreo formă specială de școlarizare, precum Harry Potter (în cealaltă inepție propusă, și anume Legea Educației Naționale, nu apar prevederi referitoare la învățământul special ocult!).

Definiția vrăjitoarei este cel puțin sumară. Nu se vorbește de fierturi, de oase de pui, de sânge menstrual de caracatiță maro, de vezică de amibă, de branhii de Koala, de penis de țânțar siberian, de globuri de cristal (nu Zwarowsky!) sau de păpuși împunse cu acul. Mă întreb de unde s-au inspirat la definiții? Nu cumva din Directorium Inquisitorium (1376)?

Partea cea mai distractivă vine spre sfârșitul textului propus. Se vorbește de răspunderea diciplinară, civilă, contravențională sau penală … în situația inducerii în eroare a clientului. Păi cum pula vine asta? E vorba de … ghicit, oameni buni. Iar ghicitul e ca la meteo, n-ai cum să știi exact ce va veni… E ca la onaniștii analiștii care comentează exit-poll-urile în primele 5 minute de la închiderea urnelor. N-ai cum să știi exact. E ca la loto. Și atunci cum pula să răspunzi contravențional sau penal că n-ai ghicit? Ghicit, bre! Ghicit!!!! Deci nu ceva exact. Ghicit!!!!

Proiectul interzice amplasarea cabinetelor de ghicit și vrăjitorie în apropierea instituțiilor publice. Prin asta se dă o grea lovitură directorilor numiți politic, nu pe competență, care nu vor putea beneficia astfel de ajutor de specialitate în condusul instituțiilor respective…

Nu apare nimic menționat cu privire la organele care vor verifica conformarea cu prevederile legii, și cine ține registrul general al vrăjitoarelor la nivel național… Oare înființăm vreo Congregație pentru Doctrina Credinței? Iar normele de procedură le vom prelua din Malleus Maleficarum (textul în engleză, aici)?

Mă opresc aici, vă las vouă plăcerea de a vă delecta, pe larg, cu acest proiect. Dacă trece de Parlament, va fi momentul care va marca involuția definitivă a României spre Evul Mediu… Va fi o confirmare nefericită a politicii de un grotesc absolut dusă de pedelimbrici, și de slugile lor pretins „independente”, politică vegheată de ochii luminoși sticloși ai întâiului alcoolic…

Eu nu voi mai face decât să-mi pun unele întrebări:

1. Vom găsi de cumpărat, la mall și la hypermarket (mă rog, la piață, în zilele de duminică) păpuși pentru voo-doo, globuri de cristal, mese de spiritism și mături zburătoare?

2. Care va fi viteza legală pentru zborul măturilor? Măturile vor fi înmatriculate? Se va plăti taxa de primă înmatriculare? Va trebui permis de conducere/autorizație de zbor? Măturile vor fi marca F-16?

3. Când Udrea, în campania electorală, a apărut cu mătura, era pur și simplu mijlocul ei de transport?

4. Cine va încălca prevederile legale va fi ars pe rug? Hm… poluant… combustibili fosili… efect de seră… fum… Poate ar trebui să se găsească mijloace moderne, adecvate secolului 21 (!!!), pentru arderea pe rug a vrăjitoarelor… 😀

5. Va deveni permisă, fără să fie considerată profanare de cadavre, înțeparea morților, în inimă, cu un țăruș, ca să nu se transforme în vârcolaci?

6. Agenții care vor supraveghea activitățile oculte vor fi dotați, ca echipament standard, cu gloanțe de argint, sare, țăruși, funii de usturoi chinezesc, tămâie și apă sfințită?

7. Dacă tot s-au specializat în vânătoarea de vrăjitoare, n-ar fi bine ca tot cei de la DNA să se ocupe de activitățile inchizitoriale de combatere a vrăjitoriei?

La final, le fac pedelicilor autori ai inepției, o dedicație muzicală:

Pentru aceste motive, Băsescu și Boc trebuie să-și dea imediat demisia!”

Publicitate

12 Responses to Malleus Maleficarum

 1. matusalem spune:

  Superb art. 6. 🙂
  Ioi, bine ca nu doare prostia. 🙂

 2. kekee spune:

  Dar Iapa lui Chiorligula nu e jurista, doctor docent si alte lule-n coor ???
  ps.
  Io ma duc sa vorbesc cu Buffy ( vinatoarea de vampiri ) si Van Helsing .
  Sa imi dea mie exclusivitatea la reclama pe Romania.
  E rost de busines, iaca asa oi putea roade si io un colt de pita in ROmanela.

 3. shogunu' spune:

  Ce te miri nene?!? Ca numa ieri auzii la stiri ca a trecut de camera un proiect de lege care va reglementa perioada de puscat ciori. Pe alea cu aripi vor sa le puste mai putin si numa’ dupa lege (da’ de puscat sa le puste), iar pe alea in doua picioare care dau in bobi sa le bage la pirnaie(tot dupa lege) intre 3 si 6 luni in caz ca minte omu’.
  Oare astia are ceva cu ciorile?
  Huooo rasistii dracu’!
  Banzai!

 4. silavaracald spune:

  Atâta timp cât etilicul are drept consilier un „paranormal”, mi se par fireşti preocupările lor de a-l aduce în legalitate într-un fel sau altul. Stai să vezi c-or înfiinţa şi un minister de resort, că o aşa problemă importantă nu poate rămâne nesupravegheată şi necoordonată! Oare cum se va numi şi cine-l va conduce?! Ia ghiciţi, măi! 🙂

 5. ELMMAR spune:

  Visu’ Lu’ Boc Cel Mic

  La umbra de bonsai nipon, un Boc mic vegeteaza,
  Si ascultandu-l pe Salam, maret destin viseaza.
  In bataliile ce vin cu ostile batrane,
  Biruitor in veci va fi, catane va rapune.

  El este Cezar-ul roman, cand galii ii invinge
  Sau Alexandru Macedon, pe persi cand ii infrange.
  E Napoleon-ul din Egipt, luptand cu mamelucii
  Sau Stefan Sfant, cand la Vaslui, se razboia cu turcii.

  E general sau imparat, e rege, mai nou e presedinte
  Ochi pentru ochi avand in gand si dinte pentru dinte.
  Profesori cad suvoi pe camp, cand coasa manuieste
  Si bugetari, doi cate doi, securea de-i luceste.

  Se vede-n vis eminescian, nemuritor si rece,
  Privind de sus la boborean, in viata cum se trece.
  E mic de stat, liliputan , dar varsator de sange
  Cand ordonante da in draci si biruri grele strange.

  Deodata insa-un hahait loveste ca Furia
  Si-o voce dura, de stapan, ii curma reveria:
  – Ce faci Emile, iar visezi cand imi asculti maneaua?
  Hai, mars d-aci si-adu-mi la pat tucalu’ si cafeaua!

  Morala:
  De esti Boc si dobitoc, sa nu te-ncrezi in Guta
  Ca vine Basea cel Voinic si-ti trage drept sub…barbie!
  (Autor, Marcus)

 6. […] Primul duş rece l-a avut la ştrand. Normal, era o căldurăăă! Ieşise din bazin, şi liniile trupului îi erau frumos subliniate de urmele de apă. Zărise două bucăţele numai bune de… admirat, şi tocmai pompa ceva forţă în pectorali, când le auzi zicând aproape la unison: “Săru’ mâna!”. Erau colege de clasă cu fi-su! Merita să dai un salariu mediu pe economie doar să-i vezi faţa! […]

 7. anca spune:

  1.romania a intrat in „involutie definitiva” nu acuma, ci cand l-a scos pe basescu a doua oara presedinte. cand te dai o data cu capul de pereti si mai vrei inca o data, asta e clar semn de involutie.
  2.nu inteleg ce cauta consilierul paranormal langa basescu, care este institutia pubica nr 1. cum va mai conduce el tara fara paranormalul dupa el care sa-i ghiceasca cine mai vrea sa dea o lovitura de stat, ceva, sa aibe el motive sa arunce in stanga si dreapta cu microfoane si camere de luat vederi?
  3. n-as fi total impotriva unei maturi Fulger 3000. imi doresc una de foarte mult timp dar din cauza ca are si udrea una la fel, in semn protest nu-mi mai iau.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: