Evrika!

Gata, suntem pe cale să ieșim din criză! Iubiții noștri guvernanți au găsit soluția pentru a mai tăia din cheltuielile publice. Noua țintă: alocațiile nesimțite!
Deja ar trebui să fie clar pentru toată lumea că handicapații ăștia care, printr-un sinistru accident al istoriei, au ajuns să conducă țara (spre dezastru!), habar n-au pe ce lume se află. Iar această nouă găselniță este o gafă de proporții făcută de guvernanți, o gafă care, într-un stat normal, civilizat, ar fi dus la o pierdere instantanee de vreo 4-5 puncte în susținerea electorală. La noi, nici o reacție. Mă rog, imbecilitatea guvernamentală a fost mascată de circul ieftin organizat de Vanghelie…

A scris Sebra despre asta, și sunt, în principiu, de acord cu ea, cu ușoare nuanțări, însă.

Articolul 49 alin.2 din Constituție spune că „statul acordă alocații pentru copii”. Adică pentru toți, nu doar pentru unii! Propunerea făcută de Diavolul de la ministerul Muncii e profund discriminatorie. După ce criterii s-ar stabili cine primește alocație și cine nu? Vor primi alocații doar cei din Hitler Jugend Tineretul pedelist? Sau se vor folosi alte criterii? Oricum, repet, a da alocații doar unor copii, iar altora nu, ar fi o măsură neconstituțională!

Însă, Constituția nu prevede ca alocațiile să fie egale! Statul poate stabili criterii în funcție de care să fie stabilită valoarea concretă a alocației, de la caz la caz. Și, sincer să fiu, aș fi de acord cu o diferențiere a alocațiilor în funcție de situația socială a familiei.

Am văzut nenumărate cazuri în care studenți cu taxă solicitau bursă socială, iar în declarația de venit treceau „venit 0”. Un astfel de student cobora din gipan, și avea câteva ghiului și lănțișoare de aur. Și, pentru că declara „venit 0”, era trecut în fruntea listei de beneficiari, putând astfel lua bursă socială, în vreme ce un student din familie cu adevărat săracă, dar care își declara corect veniturile, care trăia, împreună cu părinții și 5 frați dintr-un singur salariu minim pe economie, nu primea bursă socială, deoarece numărul acestui tip de bursă e limitat…

De aceea, și alocația ar tebui stabilită diferențiat, dar cu efectuarea unei anchete sociale reale, care să ia în considerare mai mulți factori legați de creșterea unui copil. Pentru că nu mi se pare corect ca un eventual copil al lui Prigoană, Băsescu, Udrea, Năstase, Oprișan, Vanghelie, Videanu, Berceanu, să încaseze o alocație cu un cuantum egal cu alocația încasată de lelea Floarea sau baci Gheorghe, care nu au salariu de mii de euro, și nici nu direcționează bani publici spre firmele de casă….

În încheiere repet ce am mai spus și cu alte ocazii: de ce nu se protejează bugetul de stat prin recuperarea de la cei vinovați a sumelor plătite de Statul Român ca desbăgubiri în urma unor acțiuni nesăbuite săvârșite de miniștri, de judecători, sau de alte persoane cu funcții de răspundere din sistemul bugetar? De ce nu se reduc cheltuielile bugetare prin reducerea bugetelor pentru publicitate ale ministerelor? De ce nu se reduc cheltuielile bugetare prin reducerea devizelor de lucrări umflate cu pompa la lucrările de utilitate publică? Umflarea devizelor de lucrări este o metodă de mascare a comisioanelor care se întorc la anumiți directori, secretari de stat și miniștri… (totuși, avem cele mai scumpe autostrăzi din lume…). De ce nu se reduc cheltuielile bugetare prin reducerea salariilor la nivelul Guvernului și Președinției? Dobibocul vorbește mereu de solidaritate socială, ne spune că trebuie să înțelegem măsurile astea pe termen limitat, pentru ieșirea din criză… Ei de ce nu sunt solidari? De ce a crescut față de anul trecut, inexplicabil, bugetul alocat Președinției? De ce sunt numiți atâția directori „cu rang de secretar de stat”? (asta se referă la salarizare!) De ce lighioanele portocalii nu prevăd reduceri de salariu și de bonificații/sporuri/indemnizații și pentru ei?

După ce s-au luptat cu bugetarii și cu pensionarii, singura lor preocupare au devenit copiii, cu alocațiile lor nesimțite???

Păi cum să nu ne apuce greața de acești guvernanți, și de decerebrații care i-au votat?

Pentru aceste motive, Băsescu și Boc trebuie să-și dea imediat demisia!”

Publicitate

8 Responses to Evrika!

 1. matusalem spune:

  Urmeaza deja clasicul concept „fiecare parinte va da o declaratie pe propria raspundere privind venitul …”, se va crea un nou serviciu bugetofag care sa faca anchete sociale, … haolimasul se va amplifica, iar economiile rezultate vor fi ca si inexistente.

 2. melami spune:

  Chestia aia cu ancheta socială reală nu merge într-un stat ca al nostru. În plus, ar însemna o nouă cheltuială cu asistenţii sociali, care vor fi, sigur, recrutaţi tot din clientela portocalie. O nouă vacă de muls…
  Nu am copii de vârstă şcolară, dar nici mie nu mi se pare, ca şi sebrei, că e normal să discriminăm pe unii dintre ei doar pentru că părinţii lor au pus osul la treabă, au învăţat şi s-au zbătut să aibă salarii decente, în timp ce ai altora au bătut cârciumile şi trotuarele. Să-i ajutăm pe cei defavorizaţi prin mecanisme specifice, nu prin „redistribuirea” sumei alocate tuturor copiilor. E o măsură nu doar populistă, ci şi comunistă, cu care nu pot fi de acord. E încurajată astfel exact pătura din care se recrutează electoratul portocaliu: adică cu resurse mici, sensibilă la cadourile electorale umilitoare. Mă opresc aici, că nu vreau ca comentariul (scuze!) meu să fie mai lung ca postarea ta. 🙂

 3. kekee spune:

  mă ! tu vrei să bagi la puşcărie toţi miniştrii şi căcaţii care semnează contractele statului ?
  😀
  Cred că doar 1 % din licitaţii sânt corect atribuite.

 4. kekee spune:

  pardon , NU cred – SÂNT CONVINS !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: