Penis et Circenses

Suntem în ziua mult așteptatului „congres”. Congres organizat de Vanghelie… Pfui… Supărat că nu i-a reușit organizarea vanghelionului de 31 decembrie, specialistul în gramatică de la sectorul 5 a reușit să impună organizarea unui vanghelion în partid…. Este un adevărat festival, bre. Da. De belit pula la cal.

Orice urmă de simț al măsurii a dispărut de acolo… Și este extrem de dăunător faptul că rufele se spală în public, și toate luptele se poartă prin presă. Iar faptul că majoritatea știrilor sunt despre PSD are două efecte negative uriașe: 1.se abate atenția de la tâmpeniile făcute de PDL și de dobiboc, și 2.se erodează și mai tare imaginea stângii și a PSD.

Orgoliul nemăsurat al Prostănacului, dorința lui de a se impune ca lider regional, l-a făcut să intre sub influența nefastă a primarului „care este”. Și luptă pentru șefia unui partid „care a fost și nu mai este…”. Președintele din Seara de Duminică nu a avut măcar bunul simț să stea pe margine o tură, deși zice că-și asumă înfrângerea…
Și tare mă tem că, în cazul unei victorii, Geoană va pune cruce definitiv partidului…

Nu sunt simpatizant PSD, dar sunt conștient că era singurul partid capabil, prin dimensiune și organizare, să-i țină piept lui Zeus. Însă nu cu Geoană în frunte. Prostănacul nu va reuşi niciodată să-l înfrunte cu succes pe Băse. A pierdut primăria, a pierdut Preşedinţia… E un luzer de primă mână, pe care nici măcar susţinătorul nr.1, Marean, nu-l ia în serios. Și nu cred că poți fi un bun președinte al PSD atunci când ești „garantat de Vanghelie”. Sau, mai rău, „Garantat de Pula lui Vanghelie”.

Deși nemulțumirile legate de congres erau deosebit de clare, Prostănacul a continuat să-i sfideze pe toți, încercând să-și impună voința în ciuda tuturor. Se pare că Geoană e capabil să câștige niște alegeri, chiar și în interiorul partidului, doar dacă măsluiește congresul și alegerile. Cu sprijinul pulii lui Vanghelie, bineînțeles. Deși părea foarte indignat de limbajul folosit de Marean, nici dracu nu cred că a crezut această „indignare”… Dacă ar fi avut cu adevărat sânge în pulă, Geoană ar fi trebuit să-l sancționeze dur pe Vanghelie, chiar înaintea congresului, și chiar cu riscul să piardă susținerea acestuia. Ar fi fost o dovadă de bărbăție și demnitate. Dar Geoană nu e capabil nici de bărbăție adevărată, nici de demnitate. Are nevoie de Vanghelie ca să-i masluiască alegerile, așa că-și calcă pe mândrie și acceptă scuzele prezentate de acest personaj „inteligent” care este. Care este Vanghelie, adică. Ori, cu acest preț, putem pune cruce speranțelor într-un PSD condus de Geoană care să înfrunte cu succes pedeleul…

În prostia lui, cred că Geoană nici măcar nu-și dă seama că e pe cale să împlinească visul lui Băse cu privire la un partid prezidențial unic. Un PSD condus de Geoană nu va mai conta deloc și, în acest caz, Geoană tocmai l-a transformat pe Antonescu în liderul opoziției.
Pentru a putea înfrunta PDL-ul şi pe tartorul şef de la Cotroceni, e nevoie de un alt tip de lider, şi de o mână mult mai fermă. După cum zicea astăzi primarul „Bonduelle” al Constanței, este nevoie de „sânge”. Dar sunt curios dacă PSD mai are un astfel de lider. E ciudat cum, din mulțimea de lideri autoritari ai PSD din perioada 1990-2004, nu a mai rămas cam nimeni care să aibă forța de a relansa PSD…

Năstase s-a supărat, și-a luat ouăle și s-a retras din cursă, nemulțumit de modul de organizare a „congresului”. Și brusc stindardul luptei pentru șefia PSD e preluat de „micul Titulescu”…
Nu cred că Năstase ar fi fost o idee bună ca lider al PSD. E drept, s-ar fi luptat cu Băse mai convingător decât Geoană. Dar dosarele de corupție îi atârnă ca o piatră de moară de gât, și ar fi tras înapoi partidul în viitoarele alegeri.

Candidatura lui Mazăre a fost o glumă. Acest golănaș de provincie nu a vrut, cu adevărat, să obțină șefia PSD. A vrut doar să mai apară un pic la televizor, și să mai facă valuri. În mod surprinzător, a avut un discurs de bun simț, care mie mi-a plăcut, și a luat singura decizie logică: s-a retras, și a anunțat că-l susține pe Ponta.

Un discurs interesant a avut și Mitrea. Și, la fel de logică a fost și retragerea sa.

Un bun discurs, dar ingnorat de toți a fost cel ținut de Andrei Alexandru. Însă degeaba a exprimat idei interesante și bune, căci a fost perceput ca plictisitor, poate și datorită faptului că nu are charisma altor lideri ai PSD.

Diaconescu a fost o altă candidatură fără o miză reală. Nu cred că Diaconescu a sperat, măcar o secundă, că va fi ales. La momentul la care scriu, tocmai și-a anunțat retragerea, și o ziaristă blondă (nu-i știu numele)(later edit: Floriana Jucan) ne spune că a primit un material compromițător despre Diaconescu, și că a refuzat să-l publice ca să nu intre în mocirla asta a războiului din PSD.

Circul ăsta jalnic denumit pompos „congres” mi-a lăsat un gust amar. Și nu doar mie. Organizarea a lăsat mult de dorit. S-au spălat rufele în public, s-au adus injurii care nu au ce căuta într-un partid serios. Din păcate nu s-a făcut și o dezbatere de idei. Mulți am fi dorit să auzim ideile avute de candidați, programul politic. Mulți am fi dorit să auzim care sunt planurile de revigorare a stângii. Și am auzit doar zgomotul făcut de Vanghelie în timp ce-l juca în pulă pe Geoană. JALNIC!

La fel de jalnică a fost și prezența vrăjitoarelor, atât dimineața, cât și seara. Nu știu dacă au fost chemate din interiorul PSD sau au venit din proprie inițiativă sau trimise de PDL, dar au dat un spectacol jalnic. Spectacol care putea fi evitat dacă era un congres adevărat, organizat la Palatul Parlamentului, și nu un vanghelion de Romexpo. De fapt, dat fiind că au fost și vrăjitoare, pavilionul expozițional tocmai a devenit Rromexpo. Repet, JALNIC!

Nu știu ce ritual au practicat, dar este o insultă faptul că și-au jucat spectacolul de vrăjitorie sub semnul undei cruci mari argintii, ținută de una din ciori vrăjitoare. A fost un fel de manelizare a creștinismului. Și nu cred că am fi asistat la așa ceva dacă prostănacul nu susținea că a pierdut președinția din cauza vrăjilor (și un astfel de dobitoc vrea să fie liderul stângii românești!). JALNIC!

Spectacolul făcut de vrăjitoare a fost dublat și de circul făcut, în direct, de Vanghelie și Pandele. JALNIC!

La fel de jalnică este și poziția PSD Cluj. O organizație care s-a făcut de râs mereu prin scorurile obținute la alegeri critică liderii centrali ai partidului. Ioan Rus a pierdut lupta pentru primăria Clujului în fața lui… Boc, într-o perioadă în care PD Cluj nu ajunsese încă la puterea pe care o are acum. Și grupul acesta zonal, care a reușit performanța să fie înfrânt de … Boc, vrea să aibă influență în PSD! JALNIC!

Poziția lui Iliescu legată de acest „congres” este semnificativă. Acesta a încercat să arate deficiențele legate de congres, și a încercat să aducă partidul pe o linie decentă. Nu a reuși și, ca urmare, a anunțat că se retrage din funcția onorifică deținută. Nici măcar la acest moment Geoană nu și-a dat seama de greșeala pe care o face încercând să rămână în fruntea partidului. Iliescu este mascota PSD, cel mai cunoscut și cel mai respectat lider al PSD. Mulți membri importanți ai PSD și mulți susținători financiari sunt alături de PSD datorită lui Ion Iliescu. A-l ignora este o greșeală, după cum și marginalizarea acestuia în 2005 a fost o mare greșeală.

Retragerea la pensie a lui Iliescu e un lucru bun, un lucru necesar, și ar lăsa loc unui suflu nou în PSD, unde e nevoie de prospețime. Dar nu așa. Pensionarea lui Iliescu trebuia să aibă loc în mod festiv, cu un tort uriaș și un buchet de trandafiri în timpul congresului.

Ce s-a întâmplat acum cu poziția lui Iliescu este un motiv de îngrijorare pentru PSD. Mulți dintre simpatizații lui Iliescu se vor îndepărta, alături de el, de PSD-ul lui Geoană, și, în lipsa lui Iliescu puterea și influența PSD va scădea. Și Geoană e prea limitat ca să-și dea seama de asta. Dorința acestuia și a altora de a scăpa de influența lui Iliescu este atât de mare, încât nu sunt luate în calcul și efectele negative.

Nu sunt un fan al lui Iliescu, și chiar am dorit să-l văd ieșit la pensie, dar nu așa. Pensionarea forțată, scânteile lăsate în urmă de Iliescu afectează, repet, chiar forța PSD. De aceea, poate ar fi fost o idee bună ca Iliescu să preia interimatul funcției de președinte al PSD pentru vreo 6 luni – 1 an, pentru a organiza un congres adevărat, și pentru a redresa partidul, pentru a-i reda forța. Nu sunt un fan al PSD, dar sunt conștient că scăderea puterii PSD și, implicit, dispariția treptată a stângii politice este un lucru extrem de dăunător pentru țară. În lipsa unei forțe de opoziție adevărate, PDL va deveni și mai odios, deoarece nu va mai avea un adversar pe măsură…

Chiar sunt curios cine va deveni președinte al PSD. După cum zicea Victor Ciutacu la Antena 3, Marean are o mină prea liniștită. Ceea ce poate semnifica că jocurile au fost făcute, și că Geoană va deveni șef… Să vedem ce va fi, votul e încă în plină desfășurare.

Marele câștigător al acestui congres al PSD este Traian Băsescu. Tot circul acesta a slăbit PSD, a atras atenția presei la PSD, iar PDL a reușit să-și facă mendrele fără a fi contrat de nimeni. De asemenea, PSD va avea nevoie de multă vreme pentru a se reface, dacă se va mai reface vreodată. Și, până la această ipotetică revenire a PSD, stânga românească nu va mai conta deloc, poporul rămânând pradă fascismului pedelist….

Mai mult (și mai bine!) au scris Mordechai aici,
aici și aici și Victor, aici, aici și aici.

Pentru aceste motive, Băsescu și Boc trebuie să-și dea imediat demisia!”

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: