Revista presei (1)

Astăzi mă voi referi doar la titlurile unor știri apărute pe Mediafax și pe Realitatea, făcând dezvoltări doar pe baza acestor titluri, fără a analiza și conținutul articolului…

1. Stârpitura din fruntea guvernului ne anunță în Mediafax că „recalcularea taie drastic pensii de mii de euro”. Ei bine, dovedește bărbăție, bravo lui, vedea-l-aș jucând table cu Sfântul Petru!

Chestia asta naște mici probleme: Cine va plăti sumele pe care CEDO le va stabili ca despăgubire în favoarea pensionarilor care vor ataca până la forul european decizia aceasta în legătură cu pensiile? Evident, pentru a se ajunge la CEDO, trebuie întâi finalizate procedurile judiciare interne. Și am deja o bănuială cine va câștiga, cel puțin pe fond, procesele intentate guvernului. Deja s-au exprimat poziții publice și din partea Parchetului de pe Lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, și din partea Consiliului Superior al Magistraturii. Evident, după ce vor câștiga în fond, pensionarii vor pierde în recurs, căci știm cu toții cât de „independentă” e justiția! Și astfel va fi drumul deschis către CEDO.

Evident, în cursul preconizatelor procese din țară, se va ajunge și la Avocatul Poporului (un nume pompos pentru o instituție fără o putere reală, dar ușor de controlat de „oamenii de bine”) și, în final, la Curtea Constituțională. Dar, având în vedere modul haotic în care s-a pronunțat azilul de bătrâni retardați denumit Curtea Constituțională (CCR), și modul contradictoriu în care au motivat decizii din domenii foarte apropiate, s-ar putea ca proiectul legii pensiilor să treacă de forul constituțional român. În chestiuni identice, cu privire la cumulul pensiei cu salariul, CCR a dat decizii contradictorii, declarând neconstituțională OUG nr.230/2009, dar pronunțând o soluție (politică, nu juridică) diametral opusă în cazul Legii 329/2009 (După cum, călcând în picioare Constituția, la fel ca Zeus, bătrânii decrepiți de la CCR au declarat neconstituțională Legea Educației Naționale asumată de Guvern, soluție corectă, dar motivată greșit, aiuristic, fără o ancorare în textele constituționale, ci cu argumente politice…).

Deja este clar că CCR, influențată de la Trei Coceni, pe filiera Sebastian Lăzăroiu (consilier prezidențial) – Petre Lăzăroiu (judecător CCR), va da o decizie favorabilă Legii promovată de Guvern. În acest caz, pensionarii cărora li se va fura din pensii au mari șanse la CEDO, mai ales în lumina Hotărârii CEDO în cauza Buchen contra Cehiei. Și atunci, repet, CINE VA PLĂTI DESPĂGUBIRILE la care va fi condamnată România??? Zeus? Dobibocul? Ei, aș! Noi, cretinii de contribuabili, care nu am fost în stare să ne luăm soarta în mâini, să ne mobilizăm și, prin vot, să dăm de pământ cu șleahta asta neofescistă susținută de maneliști!

2. Aceeași piticanie complexată vrea să se arate mare bărbat de stat și somează! Da, somează liderii PSD și PNL pentru trecerea imediată, în acest an, la Parlament unicameral. Este o pură încercare de a obține puncte la capitolul imagine, deși știe că acest lucru este pur și simplu imposibil. Dar, dacă Zeus a dat ordin să i se construiască urgent o mică „Mare Adunare Națională” cum avea și Ceaușescu, una mică, mică, portocalie, numai bună de călcat în picioare, atunci piticul se execută, și dă declarații menite să-l ungă la suflet pe șeful.

Ei bine, și aici sunt felurite implicații. Ce-i cu graba asta? Dacă adaugăm și aparițiile publice destul de rare ale marinarului în ultima vreme, comparativ cu anii trecuți, putem intra la idei… Nu cumva Vadim are dreptate?
Trecerea la Parlament unicameral nu e chiar așa de simplă cum vrea să sugereze minicretinul. Nu se poate face așa, pe genunchi, între două sughițuri ale alcoolicului… O Constituție nu se modifică una-două, după cum Paganel prindea fluturii! Trebuie stabilit la care din camere renunțăm, trebuie redefinite colegiile electorale, proiectul de modificare a Constituției trebuie discutat în ambele camere ale actualului Parlament, Constituția modificată urmând să fie adoptată în plenul Parlamentului. Asupra noii Constituții astfel modificate, trebuie să se pronunțe, prin referendum Poporul! Și mă îndoiesc că va fi chiar așa simplu cum speră Nichipercea. După eventuala adoptare, prin referendum, a noii Constituții, trebuie elaborată și adoptată noua lege electorală. Abia apoi se pot organiza noi alegeri, anticipate, pentru noul „parlament unicameral”. Toate astea vor dura, cel puțin un an jumătate sau doi.

Probabil disperarea de a avea alegeri pentru unicameral în acest an este dată de faptul că ciclul electoral este de 4 ani, deci următoarele alegeri parlamentare după noul stil ar fi în 2014, an în care este programat și scrutinul președințial. Oare se dorește un scrutin simultan, pentru a fi mai simplă manipularea alegătorilor? În 2014, dacă mai trăiește, Băse ar putea face în ultimul an de mandat, ceea ce a făcut și în 2009: campanie electorală pe bani publici. Se va plimba pe la tot felul de tăieri de panglici și de prepuț, prin toate colegiile electorale, pentru a-și promova pedelicii… Cine știe, poate va candida la un al treilea mandat, invocând „binele poporului” și noile prevederi constituționale… Adică da, a avut două mandate, dar după vechea Constituție, după asta nouă nu a avut nici un mandat, și, parcă-parcă ar merge vreo două, nu?

Mă întreb însă, după cum ar trebui să se întrebe orice om sănătos la minte, de unde bani pentru trecerea la unicameral în acest an? Repet, trebuie organizat și Referendum pentru adoptarea noii Constituții, și alegeri pentru unicameral, iar aceste exerciții electorale NU POT AVEA LOC SIMULTAN. Nu se poate alege un parlament unicameral decât DUPĂ modificarea Constituției. Deci musai două scrutine distincte, separat. De unde bani??? Pentru asta am fost jefuiți prin noua lege a salarizării (eu am pierdut 1/3 din salariu față de luna decembrie, în ciuda promisiunilor limbricului)? De asta se dorește jefuirea pensionarilor?

M-am uitat peste bugetul de stat, atât de puțin cât mă pricep, și nu am văzut alocate fonduri pentru aceste două ipotetice evenimente. Câtă vreme nu sunt alocații bugetare pentru așa ceva, nu se vor putea organiza alegeri!

Deci tot circul cu „somarea” este praf în ochii unui electorat portocaliu-decerebrat, care a fost îndobitocit în așa hal că ar înghiți orice rahat puturos dacă i se spune că e înghețată de zmeură!

3. Tot pentru un jalnic exercițiu de imagine, dobibocul ne povestește cum îi trimite mă-sa slănină, lapte și brânză telemea (o adevărată capră cu trei iezi)… Auzi, da’ ceapă roșie nu-ți trimite? Că ne și imaginăm o ședință de negociere cu reprezentanții FMI, ședință în care tu să scoți din desagă slana, brânza și ceapa, spargi ceapa cu pumnul într-o eșarfă D&G șutită de la Woodrea, și eventual tragi și o dușcă de tărie rămasă de la ultima vizită făcută de băse la Guvern… (da, știu, în urma lui băse sticlele rămân, invariabil, golite în totalitate). Parcă și văd cum tragi și un râgâit sonor cu damf de ceapă în nasul FMI…

Păi bine, mă, limbricule, trebuie să-ți trimită mă-ta alimente? (Mai bine ți-ar trimite creier, că acela îți lipsește). Ce s-a întâmplat? Nu ai bani să-ți cumperi singur? Am încercat să văd declarația ta de avere, dar nu am reușit, se pare că link-urile sunt bușite, sau documentul atașat e bușit. Nu am reușit să descarc vreo declarație de avere de la vreunul din membrii guvernului, deși am oarecare pricepere în domeniul calculatoarelor… Am vrut să văd dacă trebuie, cumva, să-ți plâng și ție de milă pentru salariu… Că eu am pierdul o treime față de luna decembrie… Tu?

4. La categoria flacăra violet, aflăm că vrăjitoarele au stropit cu apă trăznită o poartă a Parlamentului. Ei, și? Românii trimit anual zeci de litri de scuipat în direcția Parlamentului, și fără folos… Poate ne-am și pișa pe la colțurile Parlamentului dacă n-ar fi păzit de jandarmi!

5. Dacă tot se apropie vanghelionul PSD, Băse a dat indicații prețioase cu privire la preferatul său. Sigur, îl vrea pe Geoană, care e foarte ușor de controlat, având personalitatea plastilinei încălzite. Cu ocazia asta, consilierul președințial Lăzăroiu trage o copită și spre presă, probabil amintindu-ne că ne-a ciuruit.

Mă, fiii ploii, nu vă mai obrăzniciți atâta, că poate se trezește poporul și cei ciuruiți veți fi voi! În fond, mai există ziduri la Târgoviște….

6. Bacalaureatul începe luni cu proba orală la limba română. În acest context, suntem informați că pedeliștii din sectorul 5 au și ei probleme cu gramatica… Probabil au luat exemplu de la primarul Vanghelie.
Chiar sunt curios ce se va da la bac. Probabil, după modelul profesoarei din București care cerea diferența semantică între curvă și târfă, la bac se va cere precizarea diferenței dintre mogul bun și mogul rău, cu studiu de caz: Voiculescu-Felix și Bobby Labeunu Păunescu…

7. În același context, probabil, veni vorba și de EBA. Ei bine, aceasta exprimă impresii despre egalitatea între sexe. Nu am citit articolul, așa că habar n-am despre ce e vorba. Probabil compară sexul lui Hrebe jr. cu sexul lui Syda, fără să știm dacă unitatea de măsură e centimetrul, sau euroiul. Păcat că fufa, pițipoanca prezidențială, nu ia exemplu de la TRU, care e mult mai tăcut decât EBA în Parlamentul european. Mă rog, tipul nu e complet imbecil, și a preferat să învețe din greșelile bretonatei, decât să se facă de râs…

8. Un oarecare Mugurel Surupăceanu (PSD) spune că Guvernul și Președinția ajută comercianții de droguri ușoare. Pe site-ul Mediafax știrea are un titlu diferit.
Lăsând la o parte că e ușor ilar să te cheme Mugurel și să te legi de … etnobotanice, poate că omul are dreptate. Oare nu EBA susținea necesitatea legalizării unor droguri?

9. Bomboana de pe colivă și cireașa de pe mort tort o constituie declarația lui Gunter Verheugen: „Nimic n-a lovit mai tare Uniunea decât integrarea României”! Hait, s-au trezit europenii, și și-au dat seama ce greșeală enormă au făcut! Acum va trebui să fim mai atenți, că s-ar putea să ne excludă la fel de rapid cum ne-au luat! Și, la modul haotic în care e condusă țara, nu m-ar mira o astfel de excludere…

În final, vă recomand acest articol al lui Mordechai.

Pentru aceste motive, Băsescu și Boc trebuie să-și dea imediat demisia!”

later update Am s[ repar link-urile imediat ce voi reuși să-mi reîncarc bateria la laptop. Bag pula-n wordpress, că s-a apucat să „corecteze” după mintea lui cretină, și mi-a futut toată munca….

Publicitate

11 Responses to Revista presei (1)

 1. matusalem spune:

  As putea pune pariu cu tine ca tot ce vrea piticania se va indeplinii. Si parlament unicameral si constitutie modificata si al trei-lea mandat. Tot.
  Da-s baiat de treaba si nu-ti iau banii. Desi mi-au taiat si mie din salariu aproape o treime. La privat. Traiasca.

 2. matusalem spune:

  Auzi taica, asta chiar nu o inteleg.
  Ultimul link la pagina lui Rabi.
  Arata asa: http://moshemordechai.wordpress.com/2010/02/14/teava-de-la-calorifer/%E2%80%9D ?????

  • arsulici spune:

   E o neintelegere intre mine si wordpress… nu stiu de ce dracu wordpress-ul corecteaza link-urile puse de mine, si le corecteaza prost…. Cred ca acum am reparat… sper

 3. sebra spune:

  Eba vorbea de egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, menţionând că femeile nu ar fi aşa bine reprezentate în rândul şomerilor, rata şomajului la femei crescând cu mai puţin decât rata şomajului la bărbaţi.O idioţenie în contextul respectiv.
  Nu ştiu ce spunea acel Mugurel, dar cunoaştem faptul că actuala guvernare a încurajat consumul de droguri uşoare.Legalizarea lor fiind un punct forte în campania Eba.Şi sunt convinsă ca miei naivi, cei cărora aproape li s-au băgat pe gât acele substanţe, lăudate înainte, interzise acum, sunt pionii dintr-un plan diabolic, o dată de înavuţire pentru capii care vor prelua controlul acestei afaceri(dependenţa s-a creat deja, iar pentru ajutorul lor nu se va face absolut nimic)şi o dată pentru manipularea acestora (o minte slabă, neancorată în realitate e foarte uşor de manipulat).
  Cu scuze că m-am cam lăsat luată de val, adică nervi.

  • arsulici spune:

   Sebra, am precizat că nu am citit articolele ci doar titlurile…
   Mă, fata are dreptate, a fost discriminată încă de pe când a candidat la șefia Organizației Hitler Jugend de Tineret a PDL, când un bărbat a fost eliminat din cursă ca să poată fi aleasă ea… Curat discriminare sexuală! 😀

  • arsulici spune:

   Mie chiar mi-ai părut foarte calmă… 😀

 4. spedy spune:

  Domnule ,asa ca o revista pe neve,este extraordinara si daca nu te-ar innecaca furia,are si umor ,de calitate .
  Finalul insa,face toti banii,cum spune o veche expresie mai necolocviala dar la subiect.
  Sa ai domnia ta multa sanatate ca-n rest ,om vedea ce ne mai lasa nesatuii astia.

  spedy/17/02/2010

 5. acuvio spune:

  vin urmind linkul din NBD
  CC prin constructia defecta, este o extensie a politicului, gasesti prin www pe fiecare din cei 9, cui ii este dator si cine l-a numit.
  Am un fix, tot ce a fost construit politic a fost pentru a permite Jaful.

 6. acuvio spune:

  in rest sunt multumit totul e OK

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: