Nu zău! Punem pariu?

Precizare: Acest articol l-am scris la nervi. Poate de aceea e un pic cam dur. L-am retras aseară la doar două minute după publicare, ca să mai reflectez, noaptea fiind un sfetnic bun. Dimineață însă, am observat declarațiile senatorului Toni Greblă, și m-am enervat din nou. Se pare că senatorul nu e conștient cât rău electoral ar putea aduce o atfel de mișcare. Zeus și-a construit campania pe un discurs anti-iescu și PSD-comuniști. Dacă s-ar face o astfel de mutare politică, Zeus ar acuza întreaga opoziție că e sub papucul comuniștilor, ia guguștiuci de votanțivor pune botul. Electoral, aceasta ar fi un dezastru, irosindu-se orice șansă ca în 2012 să căpăm de borduriști. Văzând și noul interviu al bunicuței, m-am hotărât să-i dau drumul așa cum e.

Avertisment: Fanii fostului președinte Ion Iliescu sunt sfătuiți, prietenește, să sară peste acest articol, care nu va fi, deloc, pe gustul lor…

Bătrâna șandrama comunistă a dat, recent, un interviu pentru BBC, preluat de România Liberă.

În acest interviu, tovarășul demonstrează că nu degeaba a primit porecla „Ilici”. Răspunsurile date, unele demonstrând un cinism înfiorător, demonstrează că fostul președinte s-a ramolit și e complet rupt de realitate.

În interviu, încearcă să ne convingă de rolul său „mesianic”: „Tot poporul a simțit ca am făcut sacrificii de-a lungul întregii mele vieți și că în zilele Revoluției m-am implicat în tot acest proces de transformare a țării. A exprima dubii cu privire la rolul meu în Revoluție este o chestiune pe care nimeni în România nu ar putea să o ia in serios!”

Năstrușniciile debitate de bătrânul activist conțin și alte perle, dezgustătoare: „Eu am fost o țintă a celor care trăgeau în zilele Revoluției, și nu organizatorul…” Nu zău! Tataie, încerci să ne prostești? Fire-ai tu al dracului să fii, chiar așa de proști ne crezi? Eu nu am uitat ce am văzut în acele zile: Mătăluță erai în balcon, cu Petre Roman, Gelu Voican și alți emanați ai loviturii de stat pe care ai dat-o, se trăgea în toate direcțiile, dar ABSOLUT NICI UN GLONȚ nu s-a tras în direcția voastră. Dacă teroriștii ar fi vrut să te lichideze, atunci ar fi tras spre balcon, să lichideze conducătorii. Și având în vedere cantitatea de muniție folosită în acea perioadă, greu de crezut că dacă cineva ar fi dorit asta, nu te-ar fi nimerit. Numai că tu nu erai țintă, erai coordonator de foc… Aveai interesul să fie lichidați unii dintre cei care ar fi putut contesta preluarea puterii de către tine.

Nu pot uita că imediat l-ai chemat lângă tine, i-ai acordat a patra stea și l-ai făcut ministru al apărării, pe spionul sovietic Nicolae Militaru. Vrei să zici că ai făcut-o spre binele poporului, nu? Spre binele poporului sovietic, adică! Adică în toată Armata nu exista alt general capabil să preia conducerea Ministerului Apărării? Era musai să fie un kaghebist???

Nu pot uita că te-ai înconjurat și de alți nomenclaturiști de bază: Petre Roman, fiul generalului sovietic Walter Roman, și Alexandru Bârlădeanu. Aaaa, și Silviu Brucan. Probabil tot pentru binele poporului te-ai sacrificat și te-ai înconjurat doar cu oamenii sovieticilor. E firesc, le știai limba, le știai scopurile politice, că doar ai studiat la Moscova…
Bine, ulterior Petre Roman și-a dat seama că România a pornit pe o cale greșită, și a încercat să redreseze țara, îndepărtându-se de idealurile „tătucului” Ilici. Și i-ai organizat o mineriadă, că doar aveai antrenament.

Nu mai minți că nu tu i-ai chemat pe mineri în 1990. Mulți își mai aminesc cum îi chemai pe toți „oamenii de bine” Și mulți își mai amintesc cum le-ai mulțumit că au făcut ordine. Zici că în 1990 era o manifestație ilegală, fascistă….Zici că trebuia intervenit pentru liniștirea situației, pentru apărarea instituțiilor statului. Băi, ramolitule, adică doar tu puteai răsturna ordinea și instituțiile statului? Numai tu aveai dreptul să faci lovitură de stat Revoluție? Și cei care au încercat să scape de comunism în 89, aceiași care au încercat să scape de comunism iar, în 1990, erau dușmanii țarii? Adică în decembrie 1989 erau demonstrații democratice, iar în iunie 1990 erau demonstrații anarhiste? Stai un pic că nu înțeleg: Dacă ajungi tu la putere e democrație, iar dacă poporul dorește îndepărtarea ta e anarhie? Mă, tu ești dus rău….

Zici că manifestanții din 1990 nu erau reprezentativi, și că doar tu erai reprezentativ, că ai fost ales de 85% din populație? Mă, tu uiți ce campanie electorală a fost? Uiți de modul josnic în care feseniștii tăi îi denigrau pe contracandidați? Hai să-ți împospătez memoria: „Liberali și țărăniști, toți sunt hoți și teroriști”. Asta se scanda la întrunirile feseneului, asta se scanda pe stradă. Slogan ales cu schepsis: la câteva luni de la Revoluție, o Revoluție în care au murit, uciși de teroriși, 60.000 de oameni (asta e cifra exagerată lansată de voi ca să vă justificați unele acțiuni), lumea reacționa când se lansa acuzația „teroriști”. Astfel ai isterizat un popor care nu era obișnuit cu alegeri democratice. Te faci că uiți, nu? Te pretinzi „reprezentativ”, nu? Ei, noi, poporul nu uităm!

Nu am cum să uit că și din cauza ta generația mea a fost generație de sacrificiu. Nu pot să uit că ni s-au negat anumite drepturi. Nu pot să uit că am ratat anumite șanse, în liceu și în facultate, din simplul motiv că statul nostru (încă) comunist nu recunoștea anumite drepturi și posibilități.

Nu pot uita că, în loc de niște reforme economice reale, voi comunișii feseniștii ați preferat să accentuați inflația, să controlați, la sânge, presa și televiziunea, astfel încât să vă prezinte pe voi ca fiind îngeri neprihăniți. Așa cum Băsescu îi are acum pe Ion Cristoiu, Sever Voinescu, TRU și alți lăudători, tu îi aveai pe Octavian Știreanu, Horia Alexandrescu, Darie Novăceanu și Dumitru Tinu.

Libertatea de a gândi, de a vorbi? Asta in 1990 era o glumă. Dacă cineva avea neprevederea de a gândi că ar putea fi și alte soluții decât FSN și Ion Iliescu, acea persoană era catalogată anarhist și terorist… Ai uitat faza cu „măi, animalule”?

Ai tupeul să zici: „Cine ar putea să mă judece pe mine în legătură cu Revoluția română?” Alo, tovarășu’, mata n-ai auzit că NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE? Adică tu ești cu stea în frunte și nu poți fi judecat??? (de fapt da, ești cu stea în frunte, cu una roșie cu 5 colțuri).

Sfârșitul e apoteotic și demonstrează că ai pierdut absolut orice legătură cu realitatea: „Eu sa fiu in inchisoare?! Cine este… cine se gandeste la asta?”, „Cei care ridica o astfel de problema nu sunt oameni normali. Daca cineva ar incerca asa ceva, ar provoca un protest general in intreaga tara.”, „Sunt doar activitati politice ale unor oameni lipsiti de orice ratiune.”

Mă, ai înnebunit acu, la bătrânețe? Te-ai senilizat complet??? Cine crezi că ar organiza manifestații „spontane” și proteste de susținere a ta? Cine dracu te crezi? Ghandi? Nehru? Bolivar? Garibaldi? Guevarra? Allende? Bă, tu chiar ești dus!

Și adică cum vine asta? Cei care ar solicita clarificarea rolului tău în Revoluție și eventuala judecată spre a se putea stabili dacă ești sau nu vinovat nu sunt oameni normali? Sunt lipsiți de rațiune? Cum vine asta? Cine vrea adevărul este lipsit de rațiune???? Adică tu ești Mesia, mai presus de lege? Te crezi infailibil? Dar ce ești tu? Papă????

Nu uita că, sub conducerea ta, au murit oameni. Și la Revoluție, și la mineriadele din 1990-1991. Și nu avem nici un vinovat!

Chițac și Ghipsulescu? Cu o floare nu se face primăvară. E un bun început, după 20 de ani, dar nu e suficient.

Auzi, tovarășu’ Iliescu:

Nimeni nu neagă meritele pe care le-ai avut. Că ai avut și merite, destule. Păcat că sunt umbrite de greșelile făcute, și de declarațiile astea iresponsabile pe care le dai. De la astfel de atitudini pornește ura oamenilor împotriva ta. De la setea ta neostoită de a conduce România. Nu uita că ai avut, absolut neconstituțional, 3 mandate.

Nu neg că în al treilea tău mandat ai reușit să fii echidistant, și ai mai reușit să îți impui să respecți democrația.

Dar nu pot uita faptul că TU i-ai dat lui Zeus exemplul nerespectării Constituției, TU care ai vrut al treilea mandat, deși Constituția îți dădea dreptul la două. Bine, vei zice că mandatul 1990-1992 nu a fost un mandat complet. Dar unde în Constituție se spune că trebuie să ai mandat complet? Nu uita că Lyndon Johnson, care a preluat președinția americană după asasinarea lui JFK, a avut acel prim mandat incomplet. A fost un mandat de un an. A candidat pentru încă un mandat (al doilea) și gata. Nu a depășit două mandate.

Nu pot uita nici că și din cauza ta a câștigat Băsescu al doilea mandat. Pentru că nu ai știut să te retragi dracului la pensie, și ai vrut să tragi în continuare sfori, ai dat apă la moară pedelicilor, a căror temă favorită de campanie era Iliescu-Hrebenciuc-Vanghelie. E drept că nu tu ai provocat direct înfângerea lui Geoană, dar ai avut o oarece contribuție.

Ai aproape 80 de ani. Știu că voi, vechii ilegaliști comuniști, aveți viață lungă. Nu mă înțelege greșit, nu vreau să dai colțu’. Vreau doar să ieși la pensie. Să te retragi dracului uneva, și să-ți vezi liniștit de pensie. Să bei ceai de tei, sau de sunătoare, sau de iasomie, sau de ce vrei tu, și să citești ceva în liniște. Dar să te retragi, pentru totdeauna, din viața publică. Să nu mai apari deloc, să nu-ți mai bagi coada în viața politică. Și să nu mai dai declarații tâmpite. Gata, destul!

Repet, nu-ți neagă nimeni meritele. Dar deja e prea mult. Țara e dezbinată, și nu doar din vina băsescului. Și tu ai o mare parte din vină pentru această dezbinare.

Țara trebuie să se vindece. Suntem, din păcate, condamnați să-l suportăm pe Băsescu încă 5 ani. Dar tu poți ieși la pensie de acum. Nu mai aștepta! Și nu mai visa la proteste generale în sprijinul tău, că asta nu se va mai întâmpla niciodată!

PS: Știu că multă lume nu e de acord cu ce am scris în acest articol. Știu că mulți pesedei mă vor înjura. Știu că mulți pedelici mă vor lăuda. Rog ambele tabere să mă scutească de prezența lor.

Nu voi aproba nici unul, niciodată, și vor intra automat la spam, toate comentariile fanaticilor de partid, indiferent de partid, indiferent dacă mă laudă sau mă înjură. Repet una din regulile de utilizare a acestui blog: fanatismul de partid nu este acceptat pe acest blog!

De fapt, poate e mai bine să blochez comentariile pentru acest articol.

Publicitate

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: